dilluns, 3 de maig del 2010

Exhibició del Matxacuca a la cursa de Sant Amand, Ripoll

El diumenge 2 de maig es va disputar la primera prova de la Copa Catalana de Curses de Muntanya amb una actuació espectacular del Matxacuca i un gran èxit en aquesta primera cita de la temporada ja que va col·locar a tres corredors entre els 10 primers absoluts de la cursa masculina i amb el podi de Daniel Cazalla que va acabar 3r i el van seguir en Roberto Sancho a la 5a posició i l'Òscar Carrasco a la 9a posició. La Paloma Lobera va finalitzar a la 6a posició a la seva cursa.
La cursa s'inciciava a les 9 del matí sota un cel amenaçador, els 300 inscrits sortien des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra per dirigir-se cap a les primeres rampes on el corredor David Sanchez es va escapar des de l'inici de la resta de corredors. Darrera seu el grup perseguidor l'encapçalaven els nostres tres corredors del Matxacuca. El fort ritme imposat pel Robert en els primers kilòmetres només es va poder resistir un grup molt reduït de corredors. A l'inici de les rampes més dures, cap el kilòmetre 7 aproximadametn van començar les hostilitats, Xavier Espinya va atacar i es col·locava segon, darrera seu va anar en Xavier Llamas i l'Òscar Carrasco que va ser atrapat a pocs metres del cim de Sant Amand per en Jordi Pàmies. Aquestes van ser les primeres posicions al cim de la cursa seguits a pocs metres per en Dani i en Robert. La baixada molt tècnica va acabar de definir les posicions finals de la cursa. El primer classificat fins aleshores, en David Sanchez va abandonar per problemes musculars durant el descens. En Dani Cazalla va realitzar un descens espectacular remuntant fins a la tercera posició final amb un temps de 2h04'30". També va realitzar un descens fantàstic en Robert Sancho que li va servir per remuntar fins a la 5a posició final amb un temps de 2h05'40. L'Òscar Carrasco que durant el descens va perdre algunes posicions va patir una forta caiguda a falta de 1 km per arribar a meta que li va suposar perdre temps i ser sobrepassat per dos corredors i va finalitzar a la 9a posició final amb un temps de 2h07'57". La cursa va acabar. amb la victòria de Xavier Espinya que va completar els 22.7 kilòmetres amb un temps de 2h03'40". Pel que fa a la resta dels nostres corredors, en Josep Labrador va finalitzar a la 95a posició absoluta i 16a de veterans. En Jordi Palet va finalitzar el 170 i el 38 de veterans. Un gran èxit.

A  la cursa femenina gran actuació de la Paloma Lobera que va fer una cursa molt regular que li va permetre finalitzar la cursa a la 6a posició i la 4a de la seva categoria. L'ensurt de la jornada ens el va donar la nova incorporació a l'equip, l'Ainara Larrea, que va haver de ser evacuada pels serveis d'emergències de la cursa al patir un esquinç al tormell durant el descens de Sant Amand i no va poder finalitzar la cursa. Només 240 persones van poder acabar la cursa dels aprop de 300 inscrits, el que demostra que no era una cursa fàcil.

Competicions del cap de setmana:

Pel que fa a altres competicions celebrades durant el cap de setmana on van participar els nostres atletes, destaquem la cursa celebrada el dissabte dia 1, el Cros de muntanya d'Artés on va còrrer la nostra corredora Susanna Jimenez, que va realitzar una molt bona cursa i va  finalitzar a la 14a posició de les fèmines i que va completar els 10,3km de distància amb un desnivell de 315 metres acumulats amb un temps de 55'51". 
I pel que fa a les curses de Btt, aquest cap de setmana es va disputar una nova prova del Trofeu Caixa de Girona de BTT, concretament a la localitat Tossa de Mar, on el nostre biker Miquel Navarro que segueix aquest campionat va realitzar unes de les millors curses del que portem de temporada, segons ens manifestava ell mateix tot i el ruixat que els hi va caure a la primera volta. Va finalitzar en la 31a posició de la disputada categoria Master 30.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sou uns kracs, cada vegada aixó a de anar a mes, vaig notar a Ripoll que mes d'un comença a tremolar quant se li acosta un "Matxa", feu molt de goig, el TEAM MATXACUCA comença a funcionar!!!!!!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats per a l'Oscar i la Susanna!! Només trobo a faltar al Neo en alguna classificació, però tot arribarà...

PD: Els Pujadas som els millors! SEMPRE!

Un Pujadas