dilluns, 31 de maig del 2010

NOU PODI A LA PRIMERA CITA DEL I CAMPIONAT DE CURSES VERTICALS

Aquest cap de setmana es va inaugurar el I Campionat de Curses Verticals amb la disputa de la segona edició de la Cara Amón a la Vall de Boí. Es tracta d'un nou campionat que consta de dues curses, la de Cara Amón i la clàssica Cuita al Sol d'Àreu,  i que es caracteriza en el fet que els corredors "només" han de superar un fort desnivell en pocs kilòmetres per assolir el cim, en aquest cas el recorregut tenia 1350 metres de desnivell positiu en 4,4 km que havia entre el lloc de sortida, el poble de Barruera i el cim de de les Roies de Cardet a 2444 metres d'alçada.
Fins a Barruera es va desplaçar el nostre Matxacuca Josep Labrador, que ja comença a estar al nivell de la temporada passada, va acabar a la 11a posició absoluta i 2n de la categoria veterà. Ja des de les primeres rampes es va fer la selecció entre els favorits i en Josep va poder mantenir tota l'estona la posició. Un altre gran resultat dels nostres corredors en aquesta temporada 2010.  Les posicions del podi no es van decidir fins als darrers metres i va ser Òscar Roig el guanyador final amb un temps de 55'54", segon Joan Freixa i tercer en Marc Solà. I en categoria femenina va ser la Mireia Santesmases la guanyadora amb un temps de 1h13'21", seguida de la Núria Picas i de la Yolanda Garcia.

I pel que fa a altres curses disputades durant el cap de setmana on van pendre part els nostres Matxacuques va ser a la Tramunbike. Són 60 km amb BTT  en estat pur i que surt desde la localitat de Les Preses i en els kilòmetres incials es disputen per la zona volcànica de la Garrotxa per arribar finalment fins a Salt i on en Jordi Lloses Huguet va poder finalitzar a la posició 215.
També en Joan Perucha va participar a la II Duatló Rural de Sils, prova que constava de 10 km de cursa a peu pels camins del voltant de Sils i 27km de bicicleta de muntanya. L'edició d'aquest any era més curta que la de l'any anterior però no per això era més fàcil com ho demostra el temps emprat pels participants. La victòria va ser per Josep Rodriguez Gallardo amb 1h51'14, segon Adrià Bosch Boix amb 1h54'07" i tercer Sixte Galià Turró amb 1h56'40". En Perucha va finalitzar en 20a posició amb un temps de 2h05'41.