diumenge, 16 de maig del 2010

Nou podi del Matxacuca a Berga

Aquest cap de setmana el nostre equip de Curses de Muntanya es va desplaçar fins a Berga on es disputava la prestigiosa i temuda II Cursa d'Alta Muntanya de Berga, segona prova puntuable de la Copa Catalana. Aquesta cursa es caracteritza per la seva gran duresa ja que els corredors afrontaven 31.4 kilòmetres amb més de 4000 metres de desnivell acumulats que només compensava per la gran bellesa del seu recorregut pel Prepirineu, a la zona dels Rasos de Peguera.
El matí començava amb una temperatura ideal i a les 08:45 hores es donava el tret de sortida a la cursa de fèmines on la nostra corredora Paloma Lobera prenia la sortida per confirmar-se com la rebelació de la temporada amb gent consagrada com la Núria Picas o l'Esther Hernandez a la Elite nacional.
I a les 09:00 hores es donava el tret de sortida a la cursa dels homes i els poc més de 200 corredors iniciaven la cursa pels carrers de Berga. Els matxacuques que participaven eren en Dani, l'Òscar, en Labrador, en Faustí, en Joan i en Jordi. Ja en els primers metres es va escapar un grup de deu corredors on estaven molt ben col·locats els nostres corredors Dani Cazalla i Òscar Carrasco. La duríssima rampa d'escales del Santuari de Queralt va acabar de definir les primeres posicions de la cursa, en Freixa que es va escapar a l'inici de les primeres rampes i que posteriorment va abandonar la cursa, i el trio perseguidor de corredors que va protagonitzar gran part de la cursa, en Dani, l'Òscar i en Josep Mª Pijoan. El fort ritme que van marcar aquests tres corredors a la primera i segona pujada, la del Coll de l'Oreller, va fer que es distanciessin dels seus perseguidors i només van ser atrapats per en Pau Bartoló al km 8. Moment clau de la cursa, kilòmetre 11, Pau Bartoló ataca i es posa en primera posició, darrera seu el trio maravilles amb els nostres dos corredors. Km 13, en Pijoan fa un canvi de ritme i darrera seu se'n va l'Òscar Carrasco i quedava despenjat un metres més endarrera en Dani.
Al km 15.5 començava la llarga i dura pujada als Rasos de Peguera que va acabar de definir les distàncies i les posicions finals de la cursa i a dalt del cim del Peguera de Baix amb els seus 2065m d'alçada. Després de més de 2h de pujada primer coronava en Pau perseguit a poca distància per en Pijoan, per l'Òscar i en Dani. A partir d'aquí un llarguíssim i tècnic descens que s'iniciava a la Torre de l'Enginyer amb un tram de corda preparat per la organització. Els km de baixada només van fer que s'ampliessin les distàncies. Al final l'Òscar Carrasco finalitzava en tercera posició absoluta, realitzant una cursa molt regular amb un temps final 3h13'27", en cinquena posició finalitzava en Dani Cazalla amb un temps final de 3h16'55" i que a causa d'un esquinç a la última baixada va perdre una posició.
El guanyador final va ser en Pau Bartoló amb 3h04'40" i en segona posició i nou líder del campionat en Josep Maria Pijoan amb un temps de 3h05'11". Gran èxit també de Josep Labrador que comença a estar en un gran estat de forma i va finalitzar a la 17a posició final i 4t de la categoria amb un temps de 3h41'07", llàstima que a la última baixada, la de la Figuerassa, va patir unes fortíssimes rampes que li van fer perdre set posicions a la general.

I no ens oblidem de la Paloma Lobera que també va realitzar una cursa sensacional i molt regular desde el principi, va finalitzar en la 5a posició final amb 4h26'33", però va anar tota l'estona en quarta posició i a falta de pocs metres per arribar a meta, en un encreuament mal senyalitzat li va fer perdre una posició. La victòria va ser per Núria Picas amb 3h39'38" , segona posició per l'Esther Hernandez amb 3h49'57" i tercera posició per M.Prat Llorens amb 4h25'44". Amb aquest resultat molt provablement es col·locarà de les tres primeres de la general.

Pel que fa a la resta dels nostres corredors, en Joan Perucha va finalitzar el 101 amb 4h23'17", el Jordi Palet el  123 amb 4h45'26" i en Faustí no va poder finalitzar al equivocar-se de camí cap el km 6. Van finalitzar  185 persones. I per tancar lá crònica no deixeu de veure l'album amb les fotos que penjarem properament.