diumenge, 16 de maig del 2010

En Robert a la Marató Zegama-Aizkorri, Copa del Món de Curses de Muntanya

Ni la Neu, ni les baixes temperatures, ni la boira, ni la pluja i ni la gran quantitat de fang que  havia al recorregut, va ser un impediment per que es realitzés a les muntanyes de Zegama la primera prova de la copa del món de curses de muntanya que va guanyar amb mà de ferro el català Kilian Jornet amb un crono de 3 h 56 '. El matxacuca estaba representat per el Roberto Sancho que anava convidat per la Feec amb la Selecció Catalana de Curses de Muntanya.
El ritme de la cursa va estar marcat des del primer moment pel kilian Jornet i un grup de 7 corredors més que ràpidament van marcar diferències amb la resta de corredors. En Robert va sortir amb un bon ritme però conservador, fet que li va permetre estar durant 2 primers kilòmetres estar entre les posicions 40-45, un cop acabada la primera pujada i el grup es va estirar en Robert va començar a estirar un grup molt hòstil format per uns deu corredors entre els quals també hi havía en Xavier Espiña de la selecció catalana i membres de la selecció d'euskadi. Amb la primera pujada al l'Arantz en Robert ja havía avançat fins a la 35ª posició i es trobava bé tot i la forta nevada que envoltava al corredors a l'arribada, a la segona pujada a l'Aizkorri en Roberto anava a bon ritme fet que li va permetre estar a la 29ª posició . Fins aquest punt moltes baixes important : Raúl García, Walter Becerra, Fulvio Dapit........... En la pujada plena d'espectadors animant en Robert va avançar un parell de posicions que va mantenir durant tota la cresta de l'Aizkorri fins a la baixada a on els esperava un infern de fang i neu.
Un cop realitzada la baixada cap al km 25 va ser avançat per un parell de corredors i va a começar a notar els primers problemes musculars tot i tenir per davant un terreny sinuòs que el beneficia normalment. Al Km 28 i amb l'última pujada per davant ( L'Araitx ) ja va veure que les cames li fallaven tot i estar bé de forces i mentalment. Tot i axí va començar a perdre posicions fins a ser relegat a la 50 ª posició al cim ( Km 30 ) a on va arribar per tal d'intentar encetar el tram més fàcil de la cursa de 12 km de baixada, ja que sabía que allà podría provar de recuperar. Després de 2 km i de veure que muscularment la baixada no es podía fer amb condicions va decidir retirarse al Km 32 degut a les moltes vegades que va haver de parar a estirar, això conjutament amb la fred que feia van acabar de rematar una bona actuació fins a mitja cursa.

Aquesta ha estat la primera experiència en una Copa del Món i esperem que no sigui la última. Va deixar els nostres colors ben amunt. Moltes felicitats Robert i a continuar entrenant que la temporada és molt llarga i acabem de començar!!