dimarts, 31 de juliol del 2012

TRAIL ANETO: Roberto Sancho 2n a les Dos Cares del Aneto i Laia Cuevas 4a a la Marató.

Aquest cap de setmana es va disputar a la localitat aragonesa de Benasque el popular Trail Aneto amb les seves tres modalitats de curses, la Volta a l'Aneto de 96 km i 5950m +, les dues cares de l'Aneto de 67 km i 3870m i la Marató de l'Aneto de 42km i 3400m.
A la Volta a l'Aneto victòria i nou rècord per a Salvador Calvo que es va imposar amb un temps de 11h57'30". Segona posició per a Alvaro Rodriguez amb 13h03'27" i tercer a posició per a Jaume Folguera amb 13h05'21". En categoria femenina victòria per a Maddi Arrazola amb 15h32'38", seguida de Sònia Escuriola amb 17h03' i de Gemma Navarro amb 19h49'51".
A la cursa de les Dues Cares de l'Aneto teniem representació Matxacuca amb el Roberto Sancho a la línea de sortida. Roberto va liderar la cursa durant molts kilòmetres però un problemes estomacals el va obligar a baixar el ritme i perdre posicions. David Ballester que venia del darrera va agafar el lideratge de la cursa cap km 35 i va arribar primera a línea de meta amb un rècord de la prova, 7h42'19". En Roberto es va poder recuperar als darrers 15km i va finalitzar en segona posició amb 8h10'47", en tercera posició Victor Manuel Roman amb 8h17'31".
En categoria femenina victòria per a Patricia Torres amb 10h02'22", segona Estelita Santín amb 10h30'26" i tercera classificada Aran Larrañaga amb 10h38'43".
I per acabar la marató on reapareixia Laia Cuevas després de la seva lesió de principi de temporada i la veritat és que no ho podia haver fet de la millor manera acabant en quarta posició i molt aprop de les posicions de podi. La victòria absoluta va ser per a Carlos Aguilella amb 4h26'10", seguit de Ramon Torné amb 4h27' i de Jordi Evangelio amb 4h28'30". En categoria femenina victòria de Raquel Velasco amb 5h13'06", segona Marta Ribera amb 5h23'51" i tercera Gisela Soley amb 5h30'53". Quarta i tercera de la seva categoria va ser Laia Cuevas amb un temps de 5h41', la 92 absoluta de 620 corredors que van finalitzar la cursa.
CLASSIFICACIONS TRAIL ANETO. Tota la informació a la WEB

Copa Catalana Curses Verticals.- Aquest dissabte 28 de juliol es va realitzar la tercerca edició de la Vertical Cabanera, una cursa vertical realitzada a Cabdella, Vall Fosca, durant la qual els corredors coronaven el cim de Montsent de Pallars de2883 metres d'alçada, amb un desnivell positiu de 1463 m.
Les dones van sortir a les 9 del matí i els homes a les 9.15. Com és habitual en aquest campionat havia corredors de molt nivell a la línea de sortida, com és el cas dels Matxacuques Eli Bertran i Francesc Solé, que tornaven a aparèixer en una cursa després de la seva gran actuació a la recent Ultra Trail d'Andorra on recordem que l'Eli va acabar 3a i el Francesc 8a a la cursa de 110km.
En categoria masculina, es va imposar Gerard Espanyó amb un temps de 1h03'22'', seguit de Albert Vilana i Wilfrid Jumere, amb un temps de 1h05'30'' i de 1h06'06'' respectivament. En categoria femenina, es va imposar la Mireia Santesmases amb un temps de 1h14'58'', seguida de Gemma Arró i Àngela Castelló amb un temps de 1h17'57'' i 1h19'36'' respectivament. En Francesc Solé Duocastella: 1h10'36'', posició 10 de la general, 7è de la categoria senior. Cursa amb molt bones sensacions o molt satisfet pel resultat ens comentava en Francesc. L'Eli Bertran 1h28', posició 8 de la general, 7a de la categoria senior. "Una cursa amb bones sensacions però amb un ritme poc explosiu"
Un cop acabada la cursa es va poder fer un descens tranquil gaudint del paisatge de la Vall Fosca. Seguidament es va fer un dinar popular i l'entrega de premis a Cabdella. RESULTATS VERTICAL CABANERA:
Web cursa:

Breus de la Copa del Món:

Aquest cap de setmana s'han disputat dues curses de la Copa del Món, la Giir di Mont a Itàlia, segona prova de la copa, i la Speedgoat 50k als Estats Units, segona prova també de la Ultra Skymaraton.
A la Gir di Mont victòria de Tòfol Castanyer seguit de Tom Owens i Luis. A. Hernando. El gironí Marc Pinsach va acabar a la novena posició. En dones victòria per Kesie Emman on Oihana Kortazar va acabar tercera i Blanca Serrano 4a. WEB CURSA
RESULTATS:
A la Speedgoat 50k victòria de Kilian Jornet i Anna Frost però Kilian Jornet va ser desposeït del rècord de la prova i de l'important premi en metàl·lic a l'haver fet dreceres entre marques en algun punt de la cursa. RESULTATS