divendres, 13 de juliol del 2012

Skygames

I per tancar la participació Matxacuca del cap de setmana, ens quedava els Skygames disputats a la comarca de l'Alta Ribagorça i amb seu a Vilaller. El diumenge dia 8  es va disputar la prova reina dels  Skygames, la Skymaraton o Maraton del Vallibierna amb 42km i 3000m positius. I la mitja marató la Skyrace de 21km i 1350m positius, on va prendre part l'Adan Casado que va completar una molt bona cursa finalitzant a la 9a posició de la general amb un temps 2h11'11" a 14' del guanyador de la prova Jessed Hernandez que es va imposar amb un temps de 1h56'42". En categoria femenina la victòria absoluta va ser per a Mònica Ardid 2h24'25" seguida a poc més d'un minut per Laia Andreu  que va ser segona.
Però al igual que va passar a la duatló amb Esther Hernandez que va ser segona absoluta, ni a Jessed Hernandez ni  Mònica Ardid ni a Laia Andreu se'ls hi va reconèixer el seu premi ni van ser els campions del món, perquè? Perque disputaven els llocs en categoria Open, no estaven dintre de les seleccions oficials. Molt injust ja que tampoc van optar als importants premis en metàl·lic. La polèmica està servida. Si en molts diaris ho enfocaven amb el tema que aquest corredors no se'ls hi reconeixia el títol per ser corredors de la Selecció Catalana, realment no és així, en el reglament ho posa ben clar i a ningú li hauria de sorprendre però llavors que corrin només els quatre gats que serien els corredors de les seleccions oficials i no utilitzin a la resta de corredors, la categoria Open, per omplir graella i fer calaix. Perqiè corredors internacionals realment van haver poquets i seleccions de nivell també, en definitiva uns campionats molt descafeïnats.
Polèmica apart, les competicions es van disputar sense incidències i a la Marató es va imposar un pletòric Luis A. Hernando amb un temps de 4h11'24", seguit de Miguel Caballero i David Lopez. Tots tres de la selecció espanyola. En categoria femenina gran victòria de Núria Picas amb un temps de 4h55'15", seguida de Blanca Serrano i Oihana Cortazar. RESULTATS

I per finalitzar la Triatló Popular de Relleus de Banyoles on van prendre part  un equip integrament Matxacuca amb l'Ainara Larrea fent la natació, i que continua lesionada desde l'esquinç de principi de temporada a Llorà, en Dani Cazalla fent el tram de btt i en Josep fent el tram de còrrer. Van acabar a la 52a posició de la general i els 13 de la categoria mixta.
També va prendre part la Maria Garcia formant part d'un equip integrament femení i no ho podien fer millor ja que es van endur la victòria de la classificació femenina.