dimecres, 6 de juny del 2012

Maria Garcia guanya la Tramunrun i R.Sancho i O.Carrasco acaben 2n i 3r.

El diumenge dia 3 es va disputar la primera edició de la Tramunrun, cursa paral·lela a la mítica Tramunbike però amb menys recorregut. Si la Tramunbike comença a Olot i finalitza a Salt, la Tramunrun tenia la sortida de l'Hostal del Fang, situat entre Amer i Les Planes d'Hostoles, i que corresponia aproximadament amb la meitat del recorregut de la cursa de bicicletes. En total els atletes havien de recórrer 31.8 km amb 700m de desnivell positiu, bastant menys del que posava a la web de la cursa on constaven 1200m positius.
A les 08:30 hores es va donar la sortida i prop d'un centenar de corredors enfilaven les primeres rampes en direcció a Santa Brígida. Tres corredors es van distanciar ràpidament de la resta, en Toti Bes, en Roberto Sancho i l'Òscar Carrasco. Fins el km 8 els tres corredors van marxar junts i es van distanciar força, a partir d'aquí l'Òscar es va despenjar, en Roberto i en Toti van continuar junts marcant-se mútuament. No va ser fins al km 17, a la carretera de les Serres que en Toti va fer un canvi de ritme i va aconseguir despenjar al Roberto en uns trams de pista força ràpids fins a meta. Els darrers 10 kilòmetres molt planers a la vora del Ter en Roberto va retallar distància però no va ser suficient. Al final victòria de Totis Bes, a 1'30" aproximadament va entrar en Roberto Sancho i a uns 9' va entrar l'Òscar Carrasco.  La resta de Matxacuques van acabar amb bon resultat, en Manel Casanovas va acabar 8è i en Jordi Lopez a la 16a posició. Degut a problemes informàtics l'organització no ha pogut publicar els temps oficials de la cursa.
En categoria femenina, la cursa va tenir una protagonista clara, la nova incorporació del Matxacuca, la Maria Garcia, que es va imposar clarament a la I Tramunrun. La Maria va dominar la cursa de dalt a baix i va arribar en solitari amb un ampli marge amb la segona i tercera classificada, la Laura Boix i Mila Duran.Més informació:  http://www.tramunrun.com/

Notícies breus

Trail Montroig.- Tercera cita del Circuit Català de Curses de Muntanya. La cursa es va disputar a St. Llorenç de Mongai sobre un recorregut de 26km i 1100m de desnivell positiu. Victòria per a Marc Carós i Lola Brusau. Més informació.
Pujada al Far de Sant Sebastià.- Aquest diumenge 3 de juny s'ha disputat a Llafranc la VIII edició de la Cursa de Llafranc - Pujada al Far, enguany més de 200 atletes han participat en aquesta cursa tant dura. El guanyador en categoria masculina fou Josep Carballude (40.54) del AA Palamós, en categoria femenina Anna Comet (50.15) de UEVIC - LLUNA PLENA.