dimecres, 20 de juny del 2012

Olga Mankó es proclama Campiona de Catalunya d'Ultraresistència

La corredora del Matxacuca, Olga Mankó, es va proclamar aquest cap de setmana passat Campiona de Catalunya de Curses d'Ultraresistència que es va disputar a Sant Joan de les Abadeses amb la III UT Emmona.  La cursa constava de 106 km i 8300 metres positius que transcorrien per tota la comarca del Ripollés pujant a cims emblemàtics com Bastiments, Pic de l'Infern, Puigmal i Taga. Un recorregut d'una gran bellesa i una duresa extrema.
L'Olga, que ja va guanyar l'edició del 2011 i coneixedora del recorregut va plantejar la cursa bastant conservadora i fins al km 44, Santuari de Núria, anava en quarta posició i cap a la 80a de la general. Però va arribar a la segona meitat de cursa amb força a les cames i en el llarg descens del Puimal a Planoles va començar a guanyar temps i va arribar a Ribes de Freses, km 84 aproximadament, en primera posició, lloc que ja no va abandonar fins a la línea de meta amb un temps final 18h53', el millor 8è temps de la general absoluta homes-dones,  i per davant de les corredores de l'equip LAFUMA Corinne Favre i Teresa Nimes que van arribar juntes a més de dues hores de la guanyadora, amb temps final de 20h58'31".
En categoria masculina, la cursa va ser molt disputada fins al final i després de 106 km les diferències van ser mínimes. La victòria va ser per a Arna Julià, que es va veure beneficiat per l'abandonament en el tram de Planoles a Campelles del llavors primer classificat, Jordi Martín. Però Arnau Julià no marxava sol, anava en companyia de dos corredors més però un gran ascens al Taga i una bona baixada final li va servir per arribar primer a la línea de menta amb un temps de 15h57'47". A només 10 minuts va entrar el segon classificat, Jaume Folguera amb un temps de 16h07'59". I va completar el podi Juan José Oliva amb 16h18'49" .
Crònica FEEC
RESULTATS

Haría Extreme.- Segona prova de la Copa d'Espanya que es disputava a Lanzarote, amb l'Haría Extreme de 32km i 1500m positius, on a part de reunir al millor del panorama nacional, també tenia representació Matxacuca amb el Roberto Sancho que es va desplaçar fins a les Canàries.
La cursa va ser un duel entre l'actual Campió del Món, Luis Alberto Hernando, i Tòfol Castanyer que es va decantar a favor de Luis A. per només 8 segons. Luis Alberto va finalitzar amb 2h34'28". La tercera posició va ser per a l'actual Campió d'Espanya Ivan Ortiz.
Però s'ha de destacar la gran cursa que va fer en Roberto Sancho que va finalitzar a la novena posició i segon català, amb un temps de 2h50'24". També actuació destacada de Dani Tristany que va acabar a la 7a posició final.

Altres curses amb representació Matxacuca:

- El cap de setmana passat es disputar la XXXVIII Pujada a la Salut, a Sant Feliu de Pallerols, una cursa mítica a les comarques gironines i molt explosiva amb els seus 3km i 500 m de desnivell aproximadament. En Miguel Martinez i la Tània Torner van prendre la sortida amb un nou podi. La Tània Torner va aconseguir podi, segona de la seva categoria de 35 a 46 anys. RESULTATS Crònica de Pere Alsina

- I el cap de setmana passat la Maria Garcia va prendre part a la Triatló de muntanya de Cadaqués com a integrant d'un equip femení i van acabar a la segona posició d'equips. RESULTATS