dilluns, 4 de juny del 2012

Dani Cazalla acaba 5è a l'HIRU HAUNDIAK 2012

El dissabte passat es va disputar la prestigiosa HIRU HAUNDIAK, que arribava amb la 18a edició. Ultra de 100km i 10000 metres acumulats que es disputa cada dos anys al Pais Basc. Entre els seus encants, l'ascensió als cims més emblemàtics, el Gorbea,  l'Anboto i l'Aizkorri. En aquesta edició 2012 havia corredors de nivell internacional com Iker Carrera corredor del Salomon Santiveri Outdoor i de Zigor Iturrieta, corredor de The North Face, però a més comptava també amb un Matxacuca entre els més de 1200 participants, en Dani Cazalla, que arribava a un dels seus objectius de la temporada en un molt bon estat de forma.
A les 00:00 del dissabte es donava la sortida i ja des de l'inici Iker Karrera va marcar un ritme molt alt i des de el km 6 va marxar en solitari establint un nou rècord de la prova, rebaixant l'anterior en 1h35'. El corredor del Matxacuca va realitzar una cursa de menys a més, va tenir problemes amb el frontal durant les primeres hores de cursa que li va fer perdre posicions. Un cop es va fer de dia va començar a fer la seva cursa i remontar. Va estar en tot moment a les posicions capdavanteres arribant fins a la quarta posició cap el km 65 aproximadament  i en els darrers kilòmetres va anar retallant distància a Zigor. Finalment Dani va perdre una posició i va acabar a la cinquena posició final, entrant a només 19' del corredor de The Nort Face Zigor Iturrieta que va ocupar la tercera posició i a menys de 4' del quart classificat. En categoria femenina Oihana Azkorbebeitia repetia victòria i rebaixava el seu propi temps per establir un nou rècord femení amb 13h37'35".
Gran resultat de Dani Cazalla en la seva tercera ultratrail que disputa.