dimarts, 27 de març del 2012

Òscar Carrasco segon a la III Marxa Raquetes en Parros i Eli Bertran segona a la Cursa de Cercs

Un altre cap de setmana ple d'èxits per a l'AE Matxacuca amb els podis aconseguits per Òscar Carrasco a la III Marxa de Raquetes de Neu en Parros, a la Vall d'Aran. L'altre podi del cap de setmana el va aconseguir Eli Bertran amb la segona posició a la cursa de Cercs, segona cita del Triangular de Curses de Muntanya del Bergadà.
III Marxa de Raquetes en Parros.- Tercera edició d'aquesta marxa popular de raquetes de neu de la Vall d'Aran, amb sortida i arribada a Pla de Beret. L'organització a càrrec d' AIARASMI, molt ben organitzada i ambient molt familiar i un recorregut espectacular. El recorregut llarg constava de 8.6 kilòmetres amb 630m positius de desnivell i el recorregut curt de 6 kilòmetres amb prop de 200 metres de desnivell positiu. La sortida i arribada. La cursa va estar protagonitzada per Pere Fàbregues i Òscar Carrasco que van mantenir una dura pugna fins als darrers metres de la cursa. En Pere va fer una sortida molt ràpida i es va destacar de la resta de corredors però en arribar a la dura pujada l'Òscar li va anar retallant distància fins atrapar-lo. La cursa no es va decidir fins a la baixada final, a pocs metres de l'arribada on en Pere es va distanciar i va aconseguir una gran victòria molt treballada. A poca distància va entrar l'Òscar Carrasco amb 1h08'. Va completar el podi Egoitz Makazaga. En categoria femenina victòria de Vanesa Grijalba, segona posició per a Miren Mendieta i va completar el podi Aline Oronoz.
La sorpresa de la jornada la va protagonitzar el pare d'Òscar Carrasco, en Rafael Carrasco, també del Matxacuca que amb els seus 74 anys es va imposar en categoria masculina a la marxa curta. En categoria femenina es va impusar Xantal que va ser la guanyador absoluta..

Cursa de Sant Jordi de Cercs.- Segona cita del Triangular de curses de muntanya del Bergadà. La cursa de Sant Jordi havia de ser una cursa de 13 km i 740 m de desinvell, però finalment van ser 17 km i 800 metres de desnivell, degut a la demanda d'alguns corredors. Van prendre part a la cursa en Francesc Solé i l'Eli Bertran. En Francesc va estar en tot moment a les posicions capdavanteres, amb un grup que es van disputar el podi, acabant a la 8a posició final i 4t de la categoria amb un temps de 1h30'22" i a només 20 segons del segon senior. La victòria en homes va ser per Albert Comellas amb 1h28'30". En categoria femenina l'Eli Bertran va aconseguir la segona posició de la general amb 1h51'35". La victòria va ser per Rosa Valls que es va imposar amb un temps de 1h45'30". Amb aquesta segona posició l'Eli Bertran aconsegueix el segon podi de la temporada de dues curses realitzades. Resultats

Ecotrail de Paris.- En Jordi Xaus ha pres la sortida a la 5a Ecotrail de Paris, i us deixem amb les seves paraules: "Aquest cap de setmana ha tocat Paris, he participat a la 5ª edició de la ECOTRAIL de PARIS, una prova de la qual es realitzen 4 trails de diferent distancia i desnivell ( 80Km / 50Km / 30Km/ 18Km.), pel que a mi es refereix vaig fer la de 80Km i 1500mt de desnivell positiu, aquesta prova es desenvolupa tota per camins de terra, travessant boscos i parcs de la periferia de la gran urb, sense cap dificultad tècnica, nomès es trepitja asfalt en els ultims kilòmetres d'arribada a la TOUR EIFFEL, per un cop al seus peus pujar fins la primera planta on finalitza la cursa després de pujar tres-cents cinquanta graons de les seves escales metàl·liques, quan portes 80 Km a les cames, però aquest és un dels principals atractius de la prova, i realment és un plaer arribar allà dalt entre mig d'aquella fantàstica estructura metàl·lica amb els deures fets.
Participants sortits a la prova de 80 Km :2046;  Finishers: 1687;  Clasificat: el 1205;  Clasificat en la categoria V3M: el 18;  Temps : 11:08:14" Més informació

Més actualitat Matxacuca.- Aquest cap de setmana dos Matxacuques van disputar la Cursa dels Bombers de Girona, una cursa d'11 km pels carrers i pistes dels voltants de les dependències d'aquest cos. En Dani de Campo va finalitzar a la 32a posició amb 48'04" i en Xavier Gaitx a la 75a posició amb un temps de 51'12", rebaixant en més de 6 minuts el seu temps de l'any passat. Resultats.
I per finalitzar el Jordi Costa, va participar a la Marató de Barcelona que es va disputar el diumenge passat. Després d'haver corregut l'UT de les Fonts de 120km fa només dues setmanes, on va patir les conseqüencies amb una sobrecàrrega al tibial que l'ha tingut 10 dies aturat, encara tenia forces per fer una marató que va completar amb 3h19'32" acabant a la posició 2492 de 19500 inscrits.

Breus.- Primera cita de la Challenge de curses de muntanya nocturnes, la 4a Cursa nocturna dels Mussols a Sant Quirze del Vallès. Victòria per a Jordi Garcia i Mònica Ardid. Crònica. Resultats
I en esquí de muntanya, Kilian Jornet continua líder de la Copa del Món amb la segona posició aconseguida aquest cap de setmana a Itàlia darrera de Wilian Bon Mardion. També segona posició per a Mireia Miró darrera de Laetitia Roux i continua segona a la Copa del Món. http://www.ismf-ski.org/