dimarts, 13 de març del 2012

Cap de setmana ple d'èxits pels corredors del Matxacuca

Aquest cap de setmana els corredors del Matxacuca han pres part en diferents competicions per tot el territori català aconseguint tres podis en tres competicions ben diferents , Olga Mankó a la UT de les Fonts  a Xerta, Eli Bertran a la cursa de Casserres i Roberto Sancho al Sprint Vertical al Pic de l'Àliga i la Cursa del Pic de l'Àliga. Els nostres corredors han tornat a destacar, però comencem per la primera:

UT de les Fonts de Xerta.- Vam tenir una nodrida representació dels corredors d'ultrafons del Matxacuca, Olga Mankó, Montserrat Sisteré, Jordi Costa, Francesc Ferrer i Joan Casas. Aquesta prova es caracteritza per ser una UT dividida en tres curses que es podien fer de forma individual o completar les tres que formaven la UT. Segons els nostres corredors, una organització excel·lent, tot un poble volcat amb la cursa que els va fer viure un cap de setmana inoblidable. El divendres dia 9 a les 21h es va donar el tret de sortida amb la disputa de la Nocturneta, com el seu nom indica es tractava d'una cursa nocturna de 23km amb 350m positius. La victòria va ser per a Kiko Martí i per a Maricruz Aragon.
Sense gaire descans, dissabte a les 06h es donava el tret de sortida al Trail de les Fonts de 70km i 4000m positius, amb victòria de Felipe Martinez i de Sònia Escuriola. I el diumenge, última cursa Cursa de les Fonts de 27km i 1650m positius amb victòria per a Ahmed El Qayed i de Ragna Debats.
Pel que fa a la classificació final de la UT de les Fonts en categoria femenina es va imposar Mª Elena Farreres amb 17h49', segona Ana Ortega 18h38'34 i en tercera posició la corredora del Matxacuca Olga Mankó amb 18h40'01". En cinquena posició va finalitzar l'altre corredora Matxacuca, la Montserrat Sisteré amb 19h21'31"
En categoria masculina la victòria va ser per a Òscar Perez amb 13h22', segon Roberto Anes amb 14h05'36" i tercera posició Iker Uriza amb 14h10'30". La resta de corredors del Matxacuca van finalitzar la prova, Francesc Ferrer el 39 amb 17h48'46", Jordi Costa el 54 amb 19h07'33 i Joan Casas el 61 amb 19h39'35". Tota la informació de la cursa

Cursa Casserres.- Primera cita del  Triangular de Curses de Muntanya del Berguedà. La localitat de Casserres acollia aquesta primera cursa amb 15,6 kilòmetres i 500m positius de desnivell on van prendre la sortida l'Eli Bertran i el Francesc Solé. La cursa va estar dominada pels corredors del Mountain Runners del Berguedà que van aconseguir les sis primeres posicions. La victòria va ser per a Dani Tristany amb 1h08'39. Francesc Solé que s'estrenava en competició aquesta temporada va finalitzar a la 12a posició amb 1h15'.
En categoria femenina la cursa també va estar dominada per les corredores del Mountain Runners del Berguedà amb la victòria de Rosa Valls amb 1h 26'20. Elizabeth Bertran, que també s'estrenava aquesta temporada va finalitzar a la quarta posició general amb 1h33'55" i segona posició en categoria Senior. Primer podi de la temporada i primer podi amb els colors del Matxacuca. Més informació i resultats

Sprint Vertical del Pic de l'Àliga i Cursa del Pic de l'Àliga.- La població de Canyelles acollia la 4a edició d'aquesta cursa amb novetats, el dissabte es va disputar el 1r Sprint Vertical al Pic de l'Àliga amb 3km i 330m positius. La victòria va ser per a Manuel Torres amb 18'01", segon va ser Roberto Sancho amb 18'41" i tercer Xevi Guinovart amb 18'46". En categoria femenina victòria per a Teresa Aguiló amb 24'36", segona Regina Carné amb 25'01" i tercera Estrella Ollé amb 27'07". Classificacions.

El diumenge es va disputar la cursa amb 16.2km i 750m de desnivell amb victòria per a Manuel Torres amb 1h15'49", segona posició pel corredor del Matxacuca Roberto Sancho amb 1h17'31" i en tercera posició Xevi Guinovart, guanyador de les edicions anteriors,  amb 1h18'56". En categoria femenina victòria per a Teresa Aguiló amb 1h44'07", segona va ser Núria Quiroga amb 1h44'47" i tercera posició per a Vicky Gaitan amb 1h52'49". Classificacions

Altres competicions:
- Campionat d'Espanya d'esquí de muntanya per equips: Bon resultat dels participants catalans a Cantàbria, a la XXXVII Travessia Andrés de Regil, que entre altres resultats van aconseguir la victòria absoluta en categoria femenina amb Marta Riba i Maria Fargues. I en categoria masculina subcampionat per a Jordi Palomares i Pau Costa. Tercera posició per a Nil Cardona i Òscar Roig. La victòria va ser per a Miguel Caballero i Kiko Navarro. Mes informació
- Copa d'Europa de raquetes de neu: Triplet de la selecció catalana en categoria femenina a l'última prova disputada a Thones, França. La victòria va ser per a Mònica Ardid, segona posició Laia Andreu. Les dues corredores s'estaven jugant la victòria final en el campionat i  tercera posició per a Sílvia Leal que amb aquest resultat aconsegueix també la tercera posició final.