dimecres, 4 d’abril del 2012

Òscar Carrasco guanya a València la II Mitja Marató de Carrícola

Novament l'AE Matxacuca torna a tancar una setmana fent podi, aquesta vegada de la mà d'Òscar Carrasco que es va imposar clarament a la II Mitja Maratò de Carrícola, València. Però aquest no va ser l'únic podi del cap de setmana, en Roberto Sancho va finalitzar tercer a la 1a Cursa del Roc Gros a Hostalets de Balenyà, a la comarca d'Osona.
Però comencem amb la victòria d'Òscar Carrasco que de la mà de LURBEL i del club d'atletisme El Gatell, tornava per segon any a la petita localitat de Carrícola,  amb el seu Biodivers com a principal atractiu turístic i amb tot el seu poble volcat amb la prova. La II Mitja Marató de Carricola, amb 21.2 km i 900 de desnivell positiu i novetats en el recorregut, amb un pas al km 3, a pocs metres de l'arribada, que va fer les delícies del públic, i d'on s'iniciava un tram nou, la curta però dura pujada al Castell. El recorregut enguany ha guanyat en dificultat i bellesa, fent el recorregut més tècnic i atractiu. L'altre novetat era el corriol de baixada de la Font Freda als darrers kilòmetres.
Amb la inscripció tancada desde feia dies, la cursa va comptar amb la participació de més de 350 corredors i el diumenge a les 10 del matí es va donar el tret de sortida. La cursa va ser molt ràpida, i ja en els primers kilòmetres un grup de corredors locals van estirar el grup, el nostre corredor va aguantar a les posicions capdavanteres. Al començament de la pujada, km 2, l'Òscar va marcar un fort ritme i es va destacar de la resta de corredors, obrint forat a cada kilòmetre fins a imposar-se amb autoritat, repetint victòria per segon any amb un temps de 1h37'15". La segona posició va ser per a David Ruiz a 3'25", corredor de llarga distància i vigent campió de l'Everest Trail Race i segon recentment a la Travesia del Desert d'Atacama a Xile. En David va fer una cursa de menys a més, remuntant des de darrera fins aconseguir una treballada segona posició, va completar el podi Raül Solbes a 4'15".
En categoria femenina també va haver una clara dominadora, la corredora Maria Lopez del CxM València, que no va tenir oposició i a l'igual que l'Òscar Carrasco repetia victòria. La Maria es va imposar amb un temps de 2h05'59". Segona posició per a Mari Carmen Tamarit a 5' i Olivia Peiró a 10'.

Desde aquest blog vull donar les gràcies als responsables de Lurbel, Miguel, Javi i Rafa. A Fernando, Juansa, Vicente, Maikel.... i tots els integrants i familiars del Club d'Atletisme El Gatell. A l'alcaldessa de Carrícola, Susana Chafer i a tota la gent de Carrícola que aquest cap de setmana ens han fet viure moments inoblidables i per la gran acollida que hem tingut. Només tinc paraules d'agraïment per a tots. I recomanar a tothom la visita a Carrícola i a la serra del Benicadell on podran disfrutar al mig de la natura del seu Biodivers, ruta amb 71 obres d'art, des del barranc fins al Castell.

1a Cursa del Roc Gros.-  La localitat osonenca d'Hostalets de Balenyà acollia la primera edició d'aquesta mitja marató amb la pujada als tres turons més emblemàtics de la Serra de Fontderola, amb un total de 900m positius de desnivell i amb gairabé 300 participants. La cursa en categoria masculina va estar protagonitzada per Jordi Alzina, Dani Bardalló i el corredor del Matxacuca Roberto Sancho. Tots tres es van destacar ràpidament de la resta de corredors. A les primera ascensió al Roc Gros en Jordi Alzina va marxar en solitari seguit per Roberto i Dani. Però a mesura que anaven passant els kilòmetres en Roberto s'anava despenjant dels dos primers i no va ser fins a la meitat de la cursa que en Roberto va començar a remuntar fins arribar a contactar amb en Dani al km 15. La victòria final va ser per a Jordi Alzina amb 1h39'03", segon finalment va ser Dani Bardalló amb 1h41'08" i va completar el podi en Roberto Sancho a només 15" del segon i amb un temps de 1h41'53".RESULTATS. WEB CURSA

Cursa nocturna de les bruixes de Llers 11km.- L'altre cursa del cap de setmana amb representació Matxacuca va ser la cursa nocturna de Llers, amb 11km i on va participar en Miquel Huesca. La cursa la va guanyar Joan Campreciós en categoria masaculina i en categoria femenia la victòria va ser per a Sara Garre. Us deixem la breu crònica del Miquel: "nit molt fosca els corriols amb trampes (teranyines), bruixes amagades pel bosc que sortien de cop. Vaig sortir a muerte, a les primeres posicions i a les primeres rampes m'adelanten un grup petit de corredors(!!!impotencia!!!) però trec pit i aguanto la meva posició fins al final de la cursa. Al final 1h06'46 i 11a posició. RESULTATS

Notícies breus.- El cap de setmana del 24 i 25 de març es va disputar el campionat de Catalunya per equips d'esquí de muntanya on va participar el Matxacuca Ignasi Puig fent parella amb Ferran Bofill. Van acabar a la 10a posició final i 7a de Catalunya. WEB CURSA