divendres, 24 de febrer del 2012

Treball de força per a córrer per muntanya.

En el consell d'avui parlaré de l'importància del treball de la força en el Trail Running. Si voleu millorar en el trail running, es aconsellable tenir un equilibri entre la consciència espacial, força, velocitat, flexibilitat, potència i concentració.
Per prevenir les lesions és molt important tenir una bona planificació i sobretot un bon pla d'entrenament de força que ens ajudi a millorar aquestes zones on l'impacte per repeticions és molt alt, com pot ser el turmell o el genoll en un corredor. Per exemple en el cas del genoll, un bon entrenament en la zona dels quádriceps, isquiotibials, tibial i abductors aconseguiriem la cobertura suficient a la cama per protegir les articulacions i ossos.
En una bona planificació llavors no només entrenem l'esport específic sinó que també hem de treballar els nostres músculs per tenir-los a punt, forts i preparats per a l'entrenament dur i és una bona manera d'enfortir les articulacions i aconseguir que siguin més resistents davant els impactes que tenen lloc mentre realitzem l'exercici. Uns músculs forts envoltant les articulacions de les cames ens permetran córrer amb més seguretat i evitar la majoria de lesions.
En el Trail Running es realitza molt d'esforç al turmell al esquivar una desnivell, la terra més dura, en els canvis de direcció o quan es salta per sobre dels obstacles que trobem en el camí. Per tant podem dir que hi ha un munt de moviments dinàmics,en el trail running, per la qual cosa necessita una combinació de força i equilibri.
És fonamental que mantinguem unes cames en perfecta forma si volem millorar les nostres marques. Simplement amb entrenar amb pes per augmentar així la massa muscular i aconseguir més força muscular que es veurà traduïda en una major propulsió quan iniciem una carrera, així com un major aguant a l'hora de córrer. De res ens servirà tenir un bon fons i resistir si les cames no ens responen a l'hora de córrer.
La idea que la força i el desenvolupament muscular no està lligat als corredors és un mite ja que la força a les cames és fonamental per aconseguir una bona marca a l'hora de córrer, així com aconseguir una major resistència, a part de la esmentada prevenció de lesions.
Ernest Lopez.- Coachforaction

2 comentaris:

Juan ha dit...

He descubierto tu blog y me quedo por aquí si no te importa.

Una pregunta: crees que el trabajo de fuerza se puede conseguir con entrenamientos básicamente "in situ"? Es decir con tiradas largas y con fuerte desnivel por montaña; lo digo porque es lo que últimamente estoy haciendo

Salud y kms

Juan ha dit...

Gracias por pasarte por mi blog y por tu pronta respuesta Oscar.

Te comento: series suelo hacer una vez por semana pero en asfalto o pista -normalmente 8x1000 y 4x2000-; las series en subidas cortas y con mucho desnivel las hacía el año pasado pero me llegaron a agobiar tanto que deje de hacerlas y al respecto cuando dices de 5' a 10' a qué te refieres?

Intentaré combinar las series que ya hago una semana y a la siguiente las que tu me recomiendas a ver que tal. Lo del gimnasio ya lo hago ya que en casa dispongo de uno.

Salud y kms