divendres, 3 de febrer del 2012

EL COACHING ESPORTIU COM A EINA PER MILLORAR EL RENDIMENT DE L’ESPORTISTA

Els esportistes busquen contínuament eines per a la millora del rendiment físic i s’obliden del rendiment mental, de la importància que té com un gran motor extra per rendir al millor nivell, al màxim de les nostres capacitats.
El coaching esportiu és una eina que actualment esta ajudant a molts esportistes a donar aquell plus a passar del 97% al 100%, optimitzar el seu rendiment. Quan és té un objectiu en la vida treballem per assolir-ho, fem tots els passos per aconseguir el preuat objectiu. Sigui estudis, feina, …..
En l’esport el coaching ajuda a l’esportista a enfocar el camí. Com? Primer de tot definint l’objectiu, hem de tenir clar que, treballem del present cap a l'objectiu, no anem enrere. Tenir clar la situació en la que estem i com podem aconseguir l’objectiu, meta a meta, amb compromís per part de l’esportista i amb les opcions que es donguin per part d’ell. Pot servir per superar una lesió, aconseguir una marca, millorar el rendiment, iniciació esportiva, retirada…..
Tenim un potencial enorme, hem de treure la nostra millor versió. Treure’ns les limitacions, pors i creences que no ens fan avançar cap endavant. Sobretot ha de ser ecològic, que vull dir, que l’objectiu ha de ser per un mateix, que no depengui de ningú més. Que pot comportar això? Millora a tots nivells: creixement personal, rendiment esportiu i benestar emocional.. El coaching et guia perque no t’aturis, buscar opcions i no mirar enrere.
L’esportista es qui marca el camí, nosaltres els Coach posem sobre la taula les millors eines i les preguntes adequades perque el Coachee (esportista) trobi per ell mateix la solució i superi la meta i amb la suma d’elles obtindrà l’objectiu. El Coach aconsella, guia, motiva i estimula perque l’esportista vagi més allà de les limitacions que s’imposa a un mateix y realitzi el seu potencial. El coaching esportiu s’ocupa de perfeccionar i potenciar les habilitats de l’esportista, es basa en la recerca de solucions, en l’acció d’obtenció de resultats. No es donen solucions ni consells, s’insta al esportista a trobar les seves pròpies respostes per trobar el camí.
Cal ser realista, el coaching ajuda a que siguis el millor ruc possible, o el millor cavall de carreres que puguis arribar a ser. Tot dintre les nostres capacitats i la realitat, sempre podem fer més i donar el màxim: buscar un bon entrenador, planificació, canvi d’hàbits, millora de tècnica, etc..Si sempre fem el mateix obtenim els mateixos resultats.
Tot passa perquè l’esportista sàpiga on es troba ara, situació real. El següent és que vol aconseguir, quin resultat o objectiu i per últim que confiï amb ell mateix, que cregui en el seu potencial i capacitats per afrontar el repte. Aprendre dels errors perque et donen l’oportunitat de millorar, és d’humans. A partir d’aquí comença el camí, tot comença amb el primer pas.
Michael Jordan un cop va dir: “Sempre falles el 100% de les canastes que no intentes”, per tant, que vols fer? Que faràs avui per el demà? Passa a l’acció, treu la teva millor versió!

Coachforaction