dimarts, 2 d’agost del 2011

Dani Cazalla acaba 4t al Ultra Trail de l'Aneto

Sensacional cursa la que va protagonitzar el Matxacuca Dani Cazalla a l'Ultra Trail de l'Aneto. Un total de 96km i més de 9000 metres de desnivell positiu per donar la volta al cim més alt del Pirineu. Més de 1000 participants entre les tres modalitats de cursa. La Volta a l'Aneto de 96 km, Dos Caras de l'Aneto de 67 km i 3400 de desnivell. I la Maraton de l'Aneto de 42 km i 2000 metres de desnivell i on també teniem representació Matxacuca amb en Jordi Palet que afrontava la seva primera marató de muntanya.
La Ultra trail va començar amb un ritme fort i ja des dels primers kilòmetres es va fer una selecció de sis corredors on estava ben situat en Dani Cazalla. Aquest grup van anar junts més o menys fins al km 20 de la cursa, a partir d'aquí els dos primers corredors es van començar a distanciar de la resta i ja al pas per la Collada de Vallibierna en Salvador Calvo passava destacat de la resta. En Dani tot i que al Port de Vielha, km 45 aproximadament,  va patir el cop implacable "del hombre del mazo" que li va fer plantejar-se la retirada, es va poder recuperar i a partir d'aquí marcar un fort ritme per recuperar el temps perdut i avançar fins a la quarta posició final i segon de la seva categoria, a pocs segons de batre el rècord de l'any passat amb un temps final de 13h14'05". La victòria final va ser per a Salvador Calvo que establia un nou rècord de la cursa amb 12h02'01". Segona posició per a Oscar Perez amb 12h20'23" que remuntava i aconseguia deixar enrera al que va ser el tercer classificat, el junior Manuel Merillas amb 12h53'33". En dones victòria per a Patricia Cabedo amb 18h10'53". L'edició d'aquest any ha comptat amb un corredors de molt nivell, els tres primers classificats han rebaixat el rècord de la prova.
I en Jordi Palet disputava la Marató i on va poder finalitzar la seva primera marató de muntanya acabant a la posició 177 de 522 corredors amb un temps de 6h17'09". La victória va ser per a David Ballester amb 4h04' i per a Noemi Bachero amb 4h40'.
I de l'altre cursa la de 67km la victòria va ser per a Albert Gine amb 08h08' i per a Maddi Arrazola amb 09h53'. Teniu tota la informació de la cursa i classifcacions complertes al següent enllaç:

Vertical Cabanera - Copa Catalana de Curses Verticals.- I aquest cap de setmana passat es posava el punt i final al campionat de curses verticals amb la disputat de la II Vertical Cabanera a la Vall Fosca, amb sortida a Capdella i arribada al cim del Montsec de Pallars, 1500m de desnivell i 6km de recorregut. Seguint aquest campionat tenim al Josep Labrador, la Isabel Bielsa i en Quico Amador. La victòria final va ser per a Marc Solà amb 1h02' seguit d'Òscar Roig i Gerard Españó. En Josep Labrador va finalitzar el 21 absolut i el 4t de la categoria amb un temps de 1h15'34". En Quico Amador va finalitzar el 134. I en dones victòria per a Laura Orgué amb un temps 1h15'. La nostra corredora va finalitzar la 9a dona i la 42 a la classificació absoluta de la cursa. A falta de la publicació oficial per part de la federació de la classificació final del campionat, els nostres dos corredors en Josep Labrador i la Isabel Bielsa provablement han aconseguit finalitzar el campionat entre els tres primers.

Copa d'Espanya - V Aramotz Mendi Lasterketa.- (Font FEEC)La Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC es va desplaçar el passat cap de setmana, 30 i 31 de juliol, a Amorebieta (Biscaia), per tal de disputar la 3a prova de la Copa d’Espanya de Curses de Muntanya de la Federació Espanyola (FEDME).
Luis Alberto Hernando (Selecció aragonesa) i Oihana Kortazar (Selecció basca) han demostrat una vegada més que són els dos atletes més en forma del circuit de Copa d’Espanya, en imposar-se amb autoritat en la cursa basca, 27 km i 1.300 metres de desnivells amb un trencacames continu, amb força zones tècniques.
En categoria masculina l’intractable Luis Alberto Hernando va entrar en primera posició, seguit del basc Zuhaitz Ezpeleta i del valencià Cristóbal Adell. En dones, victòria també incontestable de Kortazar, seguida per Nuria Domínguez i Blanca Serrano.
Pel què fa als nostres representants catalans, Josep M. Pijuan (AAEET de Valls) i Just Sociats (CE Bandolers) van realitzar una magnífica cursa entrant junts a la línia de meta (7a i 8a posició). Sociats va notar l’esforç realitzat fa una setmana a la cursa de Dolomites de la Copa del Món i no ho va poder fer millor. Quant a Pijuan, la seva progressió segueix a bon ritme i poc a poc es va fent un lloc en l’elit estatal.
En dones, cal destacar l’excel·lent 4a posició de la catalana Ragna Debats (CE Xerta), que va fer una gran cursa i que cada cop està a un nivell alt. De la resta de corredores de la Selecció Catalana cal remarcat la 9a posició de Montse Martínez (AE Diedre) i la 2a i 4a plaça en veteranes de Lola Brusau (CE Uecanoia) i Lucía Caballero (CE Uecanoia), respectivament.
Com és costum en terres basques, tant el recorregut com l'organització van estar a un nivell altíssim.

19a Gir di Mont.- Per finalitzar un apunt internacional, triomf català en aquesta prestiogiosa cursa italiana. Victòria per a Kilian Jornet que establia un nou rècord de la prova amb 3h1'03" i victòria també per a Mireia Miró amb un temps 3h48'50". Tots dos integrants del Salomon Santiveri Outdoor.