dimarts, 7 de maig del 2013

Roberto Sancho guanya la Tuga Trail de Catellolí

Abans de la Copa Catalana del diumenge passat on el Matxacuca va estar present amb una bona actuació en general, el dimecres dia 1 es va disputar la Tuga Trail de Castellolí amb victòria còmode per a Roberto Sancho que no va tenir rival. També va participar en Jordi Xaus que va finalitzar a la posició 245. Aquí teniu la crònica facilitada per l'organitzador:
"El passat dimecres dia 1 de maig es va celebrar la cinquena edició de la cursa de muntanya i caminada popular de la Tuga Trail, celebrada per tercer any consecutiu a la localitat de Castellolí (Anoia). La prova incloïa alguns petits canvis per millorar l’esdeveniment respecte l’any passat, i el resultat es va traduir en el nombre d’inscrits, superant els 700 participants, dels quals 412 van prendre la sortida a la cursa de muntanya i la resta, gairebé 300, a la caminada popular, superant amb escreix els inscrits de l’any anterior i havent de tancar inscripcions tant de la cursa com de la caminada. Un cop més, la prova va tenir una molt bona acollida per part dels habitants de Castellolí a nivell col·laboratiu, participatiu i creant un gran ambient festiu a la zona de meta, fet que els corredors van agrair en la seva arribada després de recórrer els 19,5 quilòmetres amb 1.948 metres de desnivell acumulat de dur recorregut muntanyenc, transcorrent en la seva major part per corriols del voltant de la població i aconseguint una vegada més sorprendre a molts corredors habituals en aquest tipus de proves, sent aquesta bastant tècnica per les constants pujades, però al mateix temps variada i divertida, segons l’opinió dels atletes.

Tot i que la meteorologia va acompanyar amb un dia assolellat i degut al canvi de circuit de la cursa, que s’allargava uns quatre quilòmetres respecte l’edició anterior, l’Organització va reforçar amb un avituallament més per a què als participants no els faltés res, tenint un total de 5 avituallaments en cursa més el de l’arribada, tots ells amb líquid, fruita i aliments energètics per a què els corredors poguessin refrescar-se. Així també, es va ambientar el circuit amb música en dos punts del recorregut per aixecar els ànims en les pujades més dures, i el gran nombre de voluntaris repartits en el recorregut es van encarregar d’atendre als participants i animar-los. D’aquesta manera, la prova es consolida un any més com una més a tenir en compte en el calendari comarcal i dels corredors catalans i estatals.

A les 9 del matí es donava el tret de sortida, i al cap de pocs quilòmetres les primeres posicions ja estaven encapçalades pels favorits de la prova, en Roberto Sancho, de l’equip Matxacuca, perseguit pels membres de l’equip Spiridon. La lluita es va mantenir fins al final de la cursa, on finalment, en Roberto Sancho aconseguia un còmode avantatge de dos minuts respecte el seu perseguidor més immediat, suficients per a poder creuar la línia de meta en primera posició i proclamat-se així com a vencedor per primera vegada de la Tuga Trail amb un temps de 1 hora 37 minuts i 18 segons. Seguidament, entrava en Andreu Simon, i a 7 segons, en Xavier Serra, ambdós de l’equip Spiridon.

Pel que fa a la classificació femenina, el podi va estar dominat des d’un bon principi per la Mònica Ardid, membre de l’equip UA Terrassa SE i que s’imposava amb un temps de 1 hora 59 minuts i 18 segons, seguida per la Lola Brusau, veterana corredora a nivell estatal que en aquesta ocasió corria per l’equip ‘Hem sortit massa ràpid’ amb un temps de 2 hores 3 minuts i 8 segons, i la Raquel Martínez, de l’equip ‘Los Lastres’ creuant la línia d’arribada amb un temps de 2 hores 15 minuts i 12 segons.

Respecte a la classificació per equips, el guardó se’l va endur finalment l’equip ‘Hem sortit massa ràpid’, del qual també en formava part el guanyador d’anteriors edicions en Josep Barrufet, seguit del Club Excursionista UECANOIA i del CNI Club Natació Igualada."