dimecres, 15 de maig del 2013

Matxacuques a la Transvulcania

El passat cap de setmana es va donar inici a la Copa del Món de curses d'Ultraresistència amb la disputa de la Transvulcania a l'illa de Palma on va estar present el millor del panorama internacional i nacional, i com no, també vam tenir representació Matxacuca amb en Jordi Lopez, Jordi Gamito, Jordi Xaus i la Laia Cuevas.
Com ja sabeu la Transvulcania és una cursa de 83km amb 4200m positius de desnivell aproximadament i que recórrer la illa de sud a nord passant pel Parc Nacional de la Caldera de Tuburiente i el cim  de Roque de los Muchachos a més de 2400m d'alçada. Una prova exigent amb un recorregut esquerp amb una climatologia canviant.
Aquest any el nivell que tenen els corredors realment és a destacar, en una prova de 83km les diferències van ser mínimes, i Kilian Jornet es va imposar amb només 4' de marge respecte el segon classificat, Luis Alberto Hernando. No va ser fins a l'últim ters de cursa que en Kilian no va poder distanciar-se d'ell per aconseguir la victòria. Tercer classificat va ser per Sage Canaday amb 7h09'.
Pel que fa als Matxacuques en Jordi Lopez va fer una cursa de menys a més  per acabar amb forces i finalitzar a la posicició 36 amb 9h03'. Jordi Gamito no va tenir tanta sort i es va torçar el turmell acabant els darrers 20km practicament caminant a la posició 141 amb 10h52' quan anava entre els 80 primers. I Jordi Xaus va acabar a la posició 673 de la general.
En categori femenina la cursa també va estar molt disputada amb un duel molt interessant entre Núria Picas i Emilie Forsberg. La Núria Picas va arribar a liderar la cursa durant molts kilòmetres però Emilie li va anar retallant per superar-la en els darrers kilòmetres i imposar-se amb un temps de 8h13' i 16a de la general absoluta, segona Núria Picas amb 8h19' i la 19a de la general  i tercera posició per a Uxue Fraile amb 8h44' i la 27a de la general. Per la seva part Laia Cuevas va acabar a la posició 508 de la general i 22a de la seva categoria amb 13h24'.
Entre els participants també havien molts catalans que van fer molt bona cursa, en Pau Bartoló acabava el 14è, Arnau Julià el 15è i Xavi Llamas el 33è.

Paral·lelament també es disputava la prova militar i una mitja marató de 26.8km fins al refugi del Pilar. Trobareu tota la informació i totes les classificacions a: