dilluns, 18 de febrer del 2013

Laia Cuevas guanya la Focdeneu

Laia Cuevas s'ha imposat en la segona cita de la copa catalana de raquetes de neu. La corredora del Matxacuca està en un bon moment de forma i amb la victòria d'ahir i passa a encapçalar la classificació del campionat.
Crònica facilitada per l'organització, Espot Esquí i Associació de Fallaires d'Isil.
"Ahir diumenge 17 de febrer els Fallaires d’Isil i l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu van organitzar la 4a edició de Foc de Neu, segona cursa de la VI Copa Catalana de Raquetes de Neu 2013 i quarta prova del VIII Circuit Català de la FEEC, de caire no competitiu.
Les grans nevades de les últimes setmanes van obligar a l’organització a modificar el recorregut, per la dificultat de arribar al refugi de Fornet, així com pel gran risc d'allaus que hi havia a la zona.
El recorregut va sortir del mateix poble d’Isil, enfilant-se cap a les bordes de Risé, a 1.600 m, continuant fins els Plans de Sumis (1.850 m). Amb un total de 8,5 km i un desnivell d'uns 700 metres, amb gruixos de neu de 50 cm a la part inferior i de 1,5 m en molts punts de les parts superiors.
Els 26 participants a la Copa Catalana van haver de fer valer tota la seva tècnica per superar la prova. Pel que fa a la cursa, en categoria masculina el més ràpid va ser Rafael Parés (AE Mountain Runners del Berguedà), seguit del vigent campió de Catalunya, Albert Ferrer (CE Uecanoia) i de Jordi Uró (AE Mountain Runners del Berguedà). En categoria femenina, per la seva part es va imposar Laia Cuevas (Ass. Esp. Matxacuca). Van acompanyar-la al podi Anna Martínez (UA Terrassa SE) i Marta Ruso (Ass. Esp. Pallars SE).
D’altra banda, els més de 240 participants de la caminada popular (Circuit Català) van fer el mateix recorregut, amb la possibilitat d'escurçar la tornada a la meitat de la prova. Raquetistes de totes les categories i edats van fruir d’allò més en l’entorn espectacular de les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà): famílies, canalla, sèniors, gent jove... Tot un èxit de convocatòria. El temps va acompanyar durant tot el dia amb un sol i temperatura espectacular, juntament amb una gran neu.
Acabada la cursa tots els participants i acompanyants van poder gaudir de un dinar pallarès a la carpa instal·lada al poble d’Isil per a l’ocasió, on es van fer el lliurament dels premis del guanyadors de la Copa, així com l’habitual sorteig de material esportiu. Tothom va agrair a l’organització l’esforç fet i va mostrar la seva satisfacció per haver participat a la 4a edició de la Foc de Neu. Fins l'any que ve!"

En breu actualitzarem el blog amb les victòries de Paloma Lobera i Òscar Carrasco a l'Open Tradeinn de Les Planes d'Hostoles.