dimecres, 19 de juny del 2013

Olga Mankó tercera a la Marato de l'Emmona i Carme Carmona 3a veterana a la UT Emmona

El passat cap de setmana es va disputar una nova edició de la UT Emmona a Sant Joan de les Abadeses i aquest any com a novetat la Marató de l'Emmona amb final al Santuari de Núria. La cursa va comptar amb una nombrosa participació Matxacuca. Aquesta edició de la ultra presentava novetats en el recorregut degut a la acumulació de neu als punts més alts i per aquest motiu desde el Coll de Tres Pics la cursa es desviava cap al Refugi de Coma de Vaca i Queralbs per pujar a Núria pel camí vell i Fontalba. D'aquesta manera s'evitava els cims de Bastiments com Pic del Segre o com del Puigmal.
La UT constava de 106km i 8000m positius i el guanyador final va ser el gran favorit, Òscar Perez que es va imposar amb un temps de 15h i 36, una hora menys que el guanyador de l'any anterior, Arnau Julià, però el recorregut 2013 era més fàcil i més ràpid que l'any anterior i el temps tampoc hauria de ser un referent però igualment Òscar Perez va fer una carrera fantàstica de menys a més. El Matxacuca Miguel Martinez finalitzava a la posició 42 i 9è de la categoria veterà.
En categoria femenina la victòria va ser per a Mariona Massanas amb 23h. La Matxacuca Carme Carmona finalitzava a la 6a posició fèmina i tercera de la categoria veterana. Pere Alsina també aconseguia finalitzar la UT.

Pel que fa  a la Marató, 42km i 4000m positius, amb un recorregut molt atractiu i amb grans corredors a la línea de sortida. Núria Picas va ser la guanyadora absoluta que va ser la primera en creuar la línea de meta, per davant del primer home. Es va imposar amb un temps de 5h53'. La segona classificada va ser Tina Bes a 54' i la tercera posició va ser per a Olga Mankó a 50'. L'Olga era l'actual campiona de les dues edicions anteriors de la UT però aquest any amb el pròxim objectiu de la Ronda dels Cims aquest pròxim cap de setmana a Andorra i haver disputat la setmana anterior la Volta Cerdanya Trail on va guanyar, va decidir prendre part a la Marató i no a l'UT. La Matxacuca Tània Torné finalitzava a la 6a posició de la categoria veterana i 15a de la general.
En categoria masculina victòria per a Eduard Caballero amb un temps de 6h. Francesc Ferrer va ser el millor Matxacuca finalitzant a la 35a posició i reapareixia després de la seva lesió al genoll. Jordi Xaus guanyava la categoria Veterà 3 i finalitzava a la 95a posició.

Crònica del Pere Alsina

TÀNIA TORNE TERCERA VETERANA A LA PUJADA A LA SALUT


I el diumenge 16 es va disputar una nova edició de la Pujada a la Salut a Sant Feliu de Pallerols i ja van per l'edició 39. Recurregut de 2.5km des de Sant Feliu fins al Santuari de la Salut, en total uns 700 metres de desnivell positiu. Tot un clàssic de les comarques gironines.
Van haver matxacuques que no van tenir prou amb la Marató d'Emmona i també van participar a la Pujada a la Salut com és el cas de la Tània Torné que va tornar a córrer el diumenge aconseguint la tercera posició de la categoria veterana. També va prendre part Enric Torremilans. La victòria absoluta va ser per a Jordi Barrancos amb 22'48".
De moment les classificacions només estan a Runedia i la veritat és que no és pot mirar res a les classificacions de Runedia, no estan numerades, no hi ha les categories, o no ho sabem veure, però no hi ha res més.
RESULTATS
WEB

1 comentari:

Pere PeterPan ha dit...

Gràcies bloc "Curses de Muntanya" per enllaçar-nos.
Ens veiem Company!!