dimecres, 12 de juny del 2013

Olga Mankó guanya la Volta Cerdanya Trail

El passat cap de setmana es va disputar la Volta Cerdanya Ultrafons amb quatre curses dintre de l'esdeveniment. La cursa que dona nom al certamen i de 214km, la Volta Cerdanya Trail de 87km i tercera  prova puntuable de la Copa Catalana, la Cursa de Muntanya de la Cerdanya de 35km i una cursa popular de 14km.

Divendres al matí es donava la sortida a Puigcerdà a la cursa llarga i per davant 214km. En aquesta cursa va participar el Matxacuca Jordi Costa. La prova va estar afectada per la mala climatologia i l'organització va aturar la cursa el dissabte a les 20:00 del vespre, i els corredors només van poder arribar fins a Alp, amb un kilometratge final d'uns 180km pels que van arribar a Alp. Jordi Costa finalitzava la cursa amb 39h09' al km 160 aproximadament.

Dissabte al matí es donava la sortida des de Martinet al Trail amb 87km per davant que al final degut a la climatologia es van quedar cap a 55km aproximadament amb final a Alp. La cursa era puntuable per a la Copa Catalana i Olga Mankó del Matxacuca es va imposar en la categoria femenina, el gironí Toti Bes feia el mateix en homes.
I diumenge al matí es va disputar la Cursa de Muntanya amb sortida des d'Alp i arribada a Puigcerda. La victòria va ser per Kilian Jornet que arribava juntament amb Marc Pinsach. En categoria femenina victòria  per a Anna Comet seguida de la jove corredora Vasca Leire Fernandez, 15a de la general absoluta, corredora que comença a destacar en el món de les curses de muntanya i que recordem ja ha fet podi a la Mitja Marató de l'Ardenya.
A la cursa popular també vam  tenir representació Matxacuca amb el Ioseba Samaniego que va finalitzar a la setena posició final.

Crònica de l'organizació:
A les vuit del matí ha començat la carrera de 87 quilòmetres, que s’iniciava a Martinet. El fred i la pluja han obligat l’organització a no pemetre que els corredores acabin les seves curses. A més, les baixes temperatures han provocat que alguns corredors patissin hipotèrmies i els resultés impossible continuar.
Les curses, que ja havien vist modificat el seu recorregut pel mateix motiu, han acabat al poble d’Alp. Tot i les incidències, no hi ha hagut cap cas greu entre els corredors, tot i que alguns han necessitat assistència mèdica.
L’organització ha hagut d’activar ràpidament el protocol d’emergències. Els cotxes de l’organització s’han desplaçat als diferents controls per tal de recollir als corredors que no podien seguir. Les ambulàncies també han hagut de trasladar els corredors que es trobaven més dèbils per dur-los a Puigcerdà.
Finalment els guanyadors de la cursa de 214 quilòmetres han estat Eugeni Roselló i Eduardo Luis Pérez que han volgut arribar junts a la meta.
A la prova de 87km ha arribat en primer lloc Toti Bes. La primera dona en acabar-la ha estat Olga Mankó.
La cursa popular, de 14 quilòmetres i que ha començat a les deu del matí, ha acabat sense incidències, tot i que ha estat necessari intensificar la vigilància per tal de protegir els corredors. Els participants han anat arribant escalonadament fins a la capital cerdana.
En aquesta cursa participaven més de 250 corredors, entre els que cal destacar la presentadora Helena García Melero i la finalista a catalana de l’any Anna Vives. Cap al migdia han arribat els últims corredors.

Cursa de les 4 ermites de Ripoll
Diumenge es disputava la cursa de les 4 ermites del Ripoll, última prova del campionat de curses de muntanya del ripollès. La victòria absoluta va ser per Gabriel Crosas i per a Dolors Morcillo. Els Matxacuca Abel Rey i Dani de Campo finalitzaven a la posició 41 i 44 respectivament. Josep Teixidor acabava 11è a la cursa de 12km.