dimarts, 1 de març del 2011

Notícies breus del cap de setmana

BTT .- Aquest cap de setmana es va posar el punt i final al I Open BMW de Btt amb la disputat de la cursa de Les Planes d'Hostoles. Circuit tècnic en un entorn inigualable que va fer les delícies dels corredors. Com no els Matxacuques Jordi Mont, Miquel Navarro i Alex Guillot van disputar la prova. En Jordi Mont va finalitzar a la 59a posició amb un temps de 1h58'56", en Miquel Navarro que tot i patir una forta caiguda a mitja cursa va poder acabar a la 78a posició amb un temps de 2h09'22" i l'Àlex Guillot que va finalitzar a la 92a posició amb un temps de 2h25'34". La victòria en aquesta cursa va ser per al corredor francès de categoria Sub 21 Hugo Drechou amb un temps de 1h31'22, segona posició pel també Sub21 Adrià Noguera i tercera posició i primer Elite per Marc Trayter. En categoria femenina la victòria va ser per a Núria Súria, segona posició per a Aurora Ramos i tercera posició per a Judith Sanchez.
I pel que fa a la classificació final del campionat, la victòria absoluta en homes ha estat per a Hugo Drechou, seguit de Marc Trayter i Ismael Ventura. En dones, victòria per a Rosa Riera, seguida de Núria Súria i Aurora Ramos. Teniu totes les classificacions i fotos al següent enllaç:

No deixem el btt, perquè aquest cap de setmana es va disputar la primera prova de les Powerbar Marathon que es va disputar a Aguilar de Segarra. La victòria va ser per a Francisco Mancebo amb un temps de 1h58'17', segona posició per a  Francesc Freixer del bicis Esteve amb un temps de 1h58'59" i tercera posició per a Cristofer Bosque amb un temps de 3h00'20". En dones, victòria per a Anna Villar amb 3h42'35", segona posició Mercè Pacios i va completar el podi Mercè Petit. Classificacions a:

Muntanya.- També no volem passar per alt la polèmica destitució del guarda del refugi d'alta muntanya de Certascan, al Pirineu del Pallars Sobirà. L'Alejandro Gamarra és el guarda des de fa 28anys, fou el creador de la ruta d'excursionisme La Porta del Cel, que ha fet del refugi de Certascan un referent en tot el Pirineu, home apassionat de la muntanya i del seu entorn i que té un gran carisma entre tots els muntanyencs que han passat per aquest refugi. Doncs bé, la nostra federació, la FEEC, ha destituit de manera unilateral al Jan per motius no gaire clars però bàsicament per les presions dels propietaris de la muntanya que no volen que el refugi continui obert a les seves terres i molt menys que en Jan Gamarra sigui el seu guarda, i que sigui lloc de peregrinació de milers de persones cada any fent alguna travessa per aquestes contrades. El refugi en sí és propietat d'Endesa i està cedit a la FEEC que és qui ho gestiona però les terres són privades i són aquestes persones les que no volen que en Jan Gamarra sigui el guarda. La polèmica està servida, el president de la Feec ja va dimitir recentment argumentant problemes personals.  En definitiva una injustícia la que s'esta fent amb aquest home, en Jan Certascan, us animem a tots a afegir-vos al grup Salvem Certascan del Facebook. Us deixem amb l'entrevista del passat dia 23 a Els Matins de TV3, no té desperdici, clar i català. I també amb l'article de la revista DESNIVEL: