dilluns, 21 de març del 2011

Roberto Sancho acaba 3r a la 48a Pujada als Àngels

Cap de setmana atapeït de curses de muntanya. La temporada oficial s'està aproximant al seu inici i el calendari comença a estar ple de curses interessants que ara resumirem breument però primer començarem amb les curses amb representació Matxacuca, els components de l'equip de curses de muntanya continuen la seva preparació i mica en mica es van deixant veure.

Aquest cap de setmana es va disputar la 48a Pujada als Àngels amb el seus 9.2km i que aquest any a més, era campionat de Catalunya de muntanya de la Federació Catalana d'Atlestisme. Més de 500 participants entre corredors i caminadors en aquesta nova edició, tot un èxit de participació. En Roberto Sancho va prendre  la sortida, va realitzar una fantàstica cursa, sempre en el grup capdavanter, barallant-se amb corredors d'asfalt. En els trams forts de pujada en Roberto prenia la iniciativa però en els trams ràpids eren els corredors d'asfalt els que marcaven el ritme. Cap el km 6 Jordi Todà va fer el canvi de ritme definitiu per aconseguir la victòria final amb un temps de 39'00". A 30" segons i en tercera posicó va arribar en Roberto Sancho. En categoria femenina la victòria va ser per a Mª Gràcia Coll que va establir un nou rècord de la prova amb un temps de 43'41" i repeteix el títol aconseguit fa dos anys. Teniu les classificacions al següent enllaç:
També vam tenir representació Matxacuca a la I Marxa Salines-Bassegoda a Cistella. En Dani de Campo i l'Ainara Larrea es van desplaçar fins a aquesta localitat de l'Alt Empordà. Les pluges de la darrera setmana va fer que l'organització fes algun canvi en el recorregut inicial de 14km que finalment es van quedar en uns 11km. De la gent que van fer el recorregut corrent el primer classificat va ser el Matxacuca Dani de Campo i l'Ainara Larrea va ser la primera noia i tercera de la general absoluta.  I continuant amb les marxes populars, en Joan Martí va córrer la Marxa de Martorell de la Selva a Maçanet de la Selva i entre el corredors va ser el primer en arribar.

Curses interessants del cap de setmana:

I Ultra Trail Les Fonts: a Xerta(Tarragona) el C.E. Xerta organitzava aquesta primera edició de la UT Les Fonts, amb un format nou, tres etapes independents que començaven el divendres nit per continuar durant el cap de setmana. Un total de 105km distribuïts en 23,55 i 27 km  respectivament. La victòria final va ser :
3.- Meritxell Llinas del CEUETL                       14:50:37

Marató de la Vall del Congost.- Potser és una de les maratons de muntanya més dures del panorama català amb 3200m positius de desnivell, però no per això té menys adeptes. Un any més amb un èxit total de participació amb més de 500 corredors  entre la marató i la mitja marató i amb corredors de renom entre els participants. També aquesta cursa forma part d'un nou campionat de tres curses, Copa Montseny-Guilleries.A la mitja marató victòria per a Gabriel Crosas del Diedre, segon Albert Bosch del AT Sant Boi a 5' i tercer Xavier Valldeoriola del Diedre a gairebé 10'. A la marató el guanyador va ser Marc Carós del Diedre amb 4h47'54", seguit del seu company d'equip Manel Amor a 1'30" i tercer classificat Xavier Espiña a 5'30". En dones victòria per a Olga Mankó amb un temps de 6h11'52" . Mes informació a l'enllaç:

Cursa de muntanya de Manresa.- També aquest cap de setmana es va disputar aquesta prova que tradicionalment és el punt de sortida de la temporada per a molts corredors. Entre el corredors que prenien la sortida estava l'actual campió de la Copa Catalana 2010, Josep Mª Pijoan del Borges Trail  i la guanyadora de la MRI Cup del 2010, Núria Picas del Diedre. Eren els favorits per a la victòria final i van demostrar un excel·lent moment de forma i es van endur la victòria comodament. Teniu les classificacions a l'enllaç: http://ropits.com/calendari/uploads/files_1167/CLASSIFICACI__4ta_Cursa_de_Muntanya_de_Manresa.xls

Pierra Menta.- A nivell internacional aquest cap de setmana es va disputar la 26a Pierra Menta als Alps fracesos, és la prova més important del calendari d'esquí de muntanya i que consta de quatre duríssimes etapes. Kilian Jornet ha aconseguit la victòria per tercer any, va guanyar al 2008 i al 2010, i  fent parella amb l'esquiador francès Didier Blanc s'han imposat amb només cinc minuts de diferència respecte als segons classficats. Però els èxits catalans no s'acaben aquí doncs en categoria femenina la victòria ha estat per a Mireia Miró fent parella amb la francesa Laetitia Roux que s'han imposat amb més de un hora respecte a les segones classificades. Primera victòria en aquesta prestigiosa cursa per a Mireia Miró. En aquesta cursa també van participar més esquiadors catalans. Marc Pinsach va acabar 8é. També van participar Jordi Palomares i Pau Costa a la 21a posició, Alfons Gaston i Xavier Sadurní a la 54a . Més informació a: