divendres, 25 de març del 2011

Dos campionats nous per aquest 2011

Durant els darrers anys estem vivint un augment considerable de corredors que participen en curses de muntanya i proves de llarga distància. La conseqüència directa d'aquest augment d'adeptes a aquest tipus de curses és també l'increment de curses que s'organitzen en tot el territori, tant català com a la resta de la Península Ibèrica, amb més o menys èxit, ja que totes tenen bona acollida. Segurament estem en una època dorada de les curses de muntanya i les curses populars en general, i des d'aquest blog volem donar a conèixer dos nous campionats de curses de muntanya alternatius als campionats oficials de la FEEC i de la FEDME, es tracta de la Copa Montseny-Guilleries i la Asics Trail Series a nivell nacional.

Es tracta d'un campionat de tres curses que va donar inici amb la disputa de la Marató de la Vall del Congost. El guanyador d'aquest campionat serà un corredor polivalent, ja que es tracta de tres proves totalment diferents, una marató de muntanya, una cursa explosiva de 13,5 kilòmetres a la Cellera de Ter i l'última cursa de mitja distància amb el Trail de Sant Esteve de Palautordera de 27km. També estrena un sistema nou de puntuació ja que el guanyador suma un punt i així succesivament i el guanyador final és el corredor que té menys punts. El premi final per al guanyador i guanyadora és de 500€ que no està gens malament.
Les tres curses que el formen són:
1.- Cursa Vall del Congost el 20 de març a Aiguafreda
2.- PuigdeFrou Exhaust el 16 d'abril a la Cellera de Ter
3.- Trail Sant Esteve de Palautordera el 29 de maig

ASICS TRAIL SERIES
De la mà del grup editorial Motor-Press Iberica i de les seves revistes Runner's World, Oxigeno i Sport Life juntament amb la col·laboració d'Asics, neix aquesta nova iniciativa. Han seleccionat quatre curses repartides pel territori nacional per formar part del campionat i tindran el nom d'un model d'Asics de trail i el conformen les següents curses:

3.- Trail Sant Esteve de Palautordera el 29 de maig, la Trail Sensor Race de 27km
2.- Cursa de Chulilla, València. 15km. Serà la Fuji Trail
3.- Cursa de Vitoria. 18km. Sera la cursa Upterra
4.- Cursa de Cercedilla, Madrid de 12km i sera la Trabuco.

Aquests dos campionat se sumen també a altres campionats de curses que es realitzen pel territori català,