dimarts, 22 de maig del 2012

Eli Bertran 3a a la V Vertical Quiri i Laia Cuevas 2a a l'Escanyabocs

Èxit de participació a la cursa inaugural del Campionat de Curses Verticals de la FEEC i èxit de les corredores del Matxacuca que tanquen el cap de setmana amb dos podis. La localitat de l'Alt Urgell de Noves de Segre va acollir dissabte a la tarda aquesta prova que estava inclosa dintre de l'Escanyabocs 2012. L'Escanyabocs engloba quatre proves, un raid dissabte al matí, la cursa vertical dissabte a la tarda, una cursa d'orientació nocturna i una cursa de btt diumenge al matí, la combinada de totes les proves donava el guanyador de l'Escanyaboc de Ferro.
La representació Matxacuca va ser per part de l'Eli Bertran, la Isabel Bielsa, el Francesc Solé i el Francesc Amador a la cursa vertical. La Laia Cuevas va prendre la sortida a totes les proves de l'Escanyabocs i reapareixia després de la seva lesió a la cursa de la Talaia.
La cursa vertical constava de 4'75km amb un desnivell positiu de 850m fins al cim Quiri a 1485m d'alçada i on havia un bon ambient amb molts espectadors animant als corredors. Degut a la gran quantitat de participants  es va fer un bucle per estirar la  cursa abans d'entrar al corriol de pujada al cim, entre els participants grans noms com Agustí Roc i Jessed Herdandez, protagonistes de la cursa ja que  van finalitzar en primera i segona posició respectivament. La tercera posició del podi va ser per Martí Bentanachs. El Francesc Solé va finalitzar a la 38a posició de la general i 15a Senior. I en Francesc Amador va acabar a la posició 260 de la general i la 35a de la categoria veterans.

En categoria femenina la victòria va ser per a la corredora Carme Millan,  seguida de Mavi Gil i la nostra corredora Eli Bertran, totes dues categoria Senior. Laia Cuevas finalitzava la dotzena posició de la general i 6a de la categoria Senior però al matí ja havia disputat el raid finalitzant a la 13a posició fent parella amb Gerard Anton. A hores d'ara no sabem el resultat final de la Isabel Bielsa degut a una errada a les classificacions provisionals de la cursa.

I pel que fa a la classificació de l'Escanyabocs, després de la cursa vertical, la Laia Cuevas va participar a la cursa d'orientació nocturna finalitzant a la 15a posició. El diumenge al matí, després d'haver dormint molt poquetes hores tocava la btt, i on va poder finalitzar després de tot el cap de setmana de competició. La victòria a l'Escanyabocs de Ferro va ser per a Gerard Anton en categoria masculina i per a Roser Español en categoria femenina. I en segona posició la nostra corredora la Laia Cuevas. Enhorabona a tots.

Vídeo Sortida Dones
Video Sortida Homes

Copa del Món.- La Marató de Zegama Aizkorri.es va disputar aquest diumente, amb el mal temps com a protagonista de la prova inaugural de la Copa del Món. La mítica prova va tornar a ser èpica, pluja, fang i neu, aquest va ser el panorama amb el que es van trobar els corredors participants. La cursa masculina va ser un polç entre Kilian Jornet i Luis Alberto Hernado que finalment es va decantar a favor de Kilian Jornet que tornava a guanyar a Zegama amb un temps de 3h56:04. La tercera posició va ser Tom Owens. La representació Matxacuca la  vam tenir de la mà d'Ignaci Puig que va poder finalitzar a la posició 173 de la general absoluta. En categoria femenina victòria de Oihana Kortazar i gran segona posició de Núria Picas que va demostrar un gran nivell després d'haver disputat la setmana anterior la Transvulcania. Tercera posició per a Emelie Forsferg. RESULTATS
Us deixem amb un vídeo de la Zegama en estat pur.

Costa Brava Xtrem Runnig.- Nova edició d'aquesta cursa per etapes, un total de 3 per recórrer els 135 km cronometrats, de Blanes fins a Portbou. La victòria d'aquesta edició va ser per a Xavier Llamas en categoria masculina i per a Mònica del Barrio en categoria femenina. RESULTATS Més informació a la web de la cursa: http://www.costabravaxtremrunning.com/es/edicio_2012.php
Cursa de les Gavarres.- Una altre cursa del cap de setmana a les comarques gironines. Primera edició d'aquesta cursa amb fins benèfics de la fundació Astrid 21. Victòria per a Diego Cardozo i Tina Bes. RESULTATS  Més informació

I aquest pròxim cap de setmana els corredors del Matxacuca disputaran la mítica Marató de Berga, segona prova de la Copa Catalana de curses de muntanya.