divendres, 11 de maig del 2012

Dani Cazalla 2n a la Marató i Adan Casado 2n a la Mija del I Trail Cap de Creus

El diumenge passat es va disputar el Trail Roses-Cap de Creus amb tres curses, una marató amb 42km i 2500m positius, una mitja marató amb 24km i 1250m positius  i una cursa popular de 12km amb 600m positius . Com el seu nom indica la cursa es disputava en l'entorn del Cap Creus, amb sortida i arribada a la localitat de Roses, un paratge singular i espectacular que va fer les delícies dels corredors, amb recorregut molt tècnic amb constants pujades i baixades. I uns quants Matxacuques estaven a la línea de sortida per disputar les diferents curses, Dani Cazalla i Ignasi Puig disputaven la Marató. Adan Casado, Miquel Huesca i Davit Bayés disputaven la cursa de 24km.

Pel que fa a la cursa reina, la Marató, des dels primers kilòmetres, ja es va fer la selecció amb noms importants com Toti Bes, Xavier Llamas, Didac Cuadros, Rafa Cañizares i els nostres matxacuques Dani i Ignaci. Cap al km 8 en Toti Bes ja marxava en solitari i va dominar la cursa. En Toti Bes posava el punt i final a la seva preparació per a la Transvulcània d'aquest cap de setmana. La lluita es centrava per les altres posicions del podi, Dani Cazalla i Xavier Llamas marxaven darrera i en un tercer grup l'Ignaci. A la baixada del monestir de Sant Pere de Rodes en Xavier Llamas va deixar a en Dani que posteriorment es va perdre i va haver de recular i no va ser fins el km 18 que en Dani no tornava a atrapar a en Xavier Llamas. Aquest dos corredors van marxar junts fins al km 28, on en Dani va aconseguir deixar definitivament a en Xavier i marxar en solitari per aconseguir una molt treballada segona posició.
Del grup perseguidor, Ignaci Puig va marxar gran part de la cursa entre la quarta i la cinquena posició però cap al km 30 va patir una caiguda que li va fer perdre temps i va acabar finalment en una fantàstica sisena posició. El guanyador indiscutible va ser en Toti Bes amb un temps de 3h40'20", segona posició per Dani Cazalla amb 3h56'21" i tercera posició per a Xavier Llamas amb 3h58'49". En categoria femenina victòria per a Tina Bes amb 4h35'36", segona va ser Mercedes Arcos amb 4h46'39" i tercera va ser Laure Liberto amb 5h21'31".

I a la cursa de 24km també vam tenir protagonista Matxacuca. El clar dominador i guanyador de la cursa va ser Javi Delgado amb un temps de 2h04'47", que no va donar cap oportunitat a l'Adan Casado que va acabar a la segona posició amb un temps de 2h12'27" i continua la seva preparació després d'haver estat lessionat durant l'hivern. En tercera posició va arribar Alberto Rodríguez amb 2h14'30". En categoria femenina victòria per a Anna Vinyoles amb 2h43'49", segona posició per a Mònica Isern amb 2h54'01" i va completar el podi Martha Kazimierczak amb 2h57'00". La resta de Matxacuques: Davit Bayes el 24 de la general amb 2h39'36" i en Miquel Huesca el 35 amb 2h42'31". RESULTATS

Notícies breus:

Campionat d'Espanya de Curses de Muntanya.- El cap de setmana passat es va disputar a Parada do Sil, Ourense la cursa que va proclamar els campions de l'especialitat d'aquesta temporada. En categoria masculina per a Ivan Ortiz i en categoria femenina victòria per a Oihana Kortazar. Destacada actuació de les noies de la selecció catalana, 2a Silvia Leal, 4a Ragna Debats, 5a Mònica Ardid i 6a Montse Martínez. I en categoria Junior el campió estatal va ser el gironí Diego Cardozo. RESULTATS. Crònica FEDME. Vídeo
Circuit Català de Curses de Muntanya.-  Segona prova disputada a Ripoll amb la Cursa de Sant Amand, amb victòries d'Ahmed el Qayed i Lourdes Avinyó. Crònica FEEC. RESULTATS
Copa del Món.- Aquesta setmana s'ha disputat la cursa vertical i la Skyrace Series del Mont Elbrus a Rússia, la cursa vertical la va guanyar Marco de Gasperi i a la Skyrace es van intercanviar posicions i la victòria va ser per a Luis Alberto Hernando. Més informació. I aquesta cap de setmana es disputarà la primera prova de la Copa del Món d'Ultraresistència amb la disputa de la Transvulcània, a l'illa de la Palma i on estarà present el millor del panorama internacional.
Copa Catalana.- Un cop s'han fet oficials els resultats de la primera prova de la Copa Catalana, l'AE Matxacuca va aconseguir la segona posició de la classificació per equips darrera dels Mountain Runners del Bergadà.