dimarts, 29 de març del 2011

Notícies del cap de setmana

Cursa dels Bombers de Girona
Aquest cap de setmana es va disputar la cursa de bombers de Girona de 11.5km per asfalt i terra. El matí es va iniciar amb pluja que va deixar el terreny bastant enfangat. El matxacuca Xavier Gaitx, nova incorporació d'aquesta temporada i que disputarà la temporada de curses de muntanya,  va disputar aquesta cursa i va completar el recorregut amb un temps de 51'19". Al igual que l'any passat les classificacions no estan publicades enlloc

Cursa del Mussols, St Quirze del Vallès.-Aquest cap de setmana es va disputar una nova edició de la cursa nocturna dels Mussols amb corredors de luxe a la sortida. Us deixem amb la crònica que ens ha facilitat l'organització de la cursa:
Mónica Ardid (U.A. Terrassa) Campiona d’Espanya i sots campiona d’Europa, ha fet bons els pronòstics i de nou ha obtingut la victòria a la tercera edició de la Cursa Nocturna dels Mussols, celebrada dissabte nit a la Serra de Galliners (Sant Quirze del Vallès). Pel que fa a la cursa masculina, Carles López (Vèrtic Runners) tampoc ha tingut rival i de nou ha pujat al graó més alt del podi. Ambdós han demostrat una absoluta superioritat i un bon estat de forma que els garanteix una bona temporada de curses de muntanya.
Els 500 dorsals posats a disposició dels participants (400 per la cursa gran i 100 per les infantils) van quedar exhaurits 1 mes abans de la celebració. La nit va ser esplèndida i els participants van poder gaudir de la cursa, i de l’espectacle visual que representa veure des dels punts més elevats de la Serra de Galliners tota la comarca il·luminada per les ciutats del Vallès Occidental.
Mónica Ardid ha necessitat poc més de 56 minuts per recórrer els 12 km del recorregut, tot fent una molt bona cursa i rebaixant el seu crono de l’any passat en més d’un minut. Ha estat seguida a la classificació per un altre de les favorites, Anna Cos (Corredors.cat) que arribà 5 minuts més tard, i per Olga Mankó (Club Exta. UECANOIA) que ocupà la tercera posició final. Altres dues favorites, Teresa Forn (Running Team Lafuma) i Lucia Caballero (Club Exta. UECANOIA) van ocupar la quarta i cinquena posició respectivament.
A la categoria masculina Carles López, vencedor també de la passada edició, va demostrar que li te presa la mida al circuit, que coneix be per proximitat, i va marxar en solitari des de pocs kilòmetres de la sortida i fins arribar a la línia de meta, on arribà amb un temps de 47 minuts i 20 segons. Un minut i quaranta segons més tard entrà a meta el segon classificat, Jaume Folguera (Club Exta. UECANOIA), ocupant el tercer graó del podi Àngel Morales (Fons de Viladecavalls), un corredor amb gran projecció que poc a poc s’està fent un nom a les curses de muntanya. La quarta i cinquena posició final la ocuparen Jordi Van Hedel (CN Sabadell), i Pere Aurell (AE Diedre).
Classificacions:
1 CARLES LOPEZ, - VERTIC RUNNING - 0:47:20
2 JAUME FOLGUERA, - UEC ANOIA - 0:48:56
3 ANGEL MORALES, FONS DE VILADECAVALLS - 0:49:38

1 MÒNICA ARDID, - UA TERRASSA - 0:56:10
2 ANNA COS, - CORREDORS.CAT - 1:01:09
3 OLGA MANKÓ, - UEC ANOIA - 1:02:56

Esquí de Muntanya.- Aquest cap de setmana es va disuputar la cursa Alt Pallars-Certascan de la Copa Catalana i que a més era Campionat d'Espanya per equips. La victòria va ser per l'equip format Fernando Navarro i Fco. Rodriguez amb un temps de 59:22 que es proclamen Campions d'Espanya. A la categoria femenina victòria per les catalanes Gemma Arró i Marta Riba amb un temps de 1h15'49" que es van imposar per només un segon a les també catalanes Cristina Bes i Anna Comet. En categoria individual la victòria va ser per Jordi Bes. Teniu les classificacions de la cursa a l'enllaç: http://agrupe.blogspot.com/
Raquetes de neu.- També aquest cap de setmana es va posar el punt i final a la temporada de raquetes de neu amb la disputa de la prova de Vallter, que formava part del Circuit Català.