dimarts, 9 de novembre del 2010

Punt i final a la Copa Catalana 2010

Aquest cap de setmana es va posar punt i final a la Copa Catalana 2010 amb la disputa de la multitudinària cursa de Montserrat Nord a Monistrol on van prendre la sortida 445 corredors i que acabaria de decidir les posicions finals a les classificacions absolutes, on els nostres corredors eren protagonestes. Fins allà només es van desplaçar la Paloma Lobera i l'Òscar Carrasco ja que durant les darreres setmanes els nostres corredors han sofert el desgast i l'esforç de tota la temporada i encara continuen recuperant-se de les seves lesions, en Josep Labrador, en Dani Cazalla, en Roberto Sancho i l'Ainara Larrea. I amb aquest panorama el Matxacuca ho tenia difícil per poder mantenir el liderat però comencem des de el principi.

El dia s'iniciava emboriat i amb fred a Monistrol i a les 09:15hores es donava el tret de sortida a la cursa fèmines. La Paloma defensava el seu liderat a la general davant de la Lola Brusau.  Durant els primers kilòmetres es va destacar el grup formant per l'Esther Hernandez, Catherine Debats, Lola Brusau, Montserrat Martínez i la Paloma. No va ser fins a l'arribada a la vertical canal de St. Jeroni que es van definir les posicions. La Paloma va arribar a deixar enrera a la Lola i anava aprop de la tercera classificada al cim de St. Jeroni però la Lola va demostrar la seva experiència en el llarg i tècnic descens,  atrapant a la Paloma. Al final victòria per a Esther Hernàndez i la classificació va quedar d'aquesta manera:

1.- 02:18:01 Hernández Casahuga Ester    Centre Excta. de Súria
2.- 02:19:53 Debats Ragna Cathelijne       C.E. Xerta
3.- 02:22:40 Martinez Guerrero Montserrat   DIEDRE/PETZL
4.- 02:24:52 Brusau Alòs Lola        C. Excta. UEC Anoia
5.- 02:27:08 Lobera Grau Paloma    Ass. Esp. Matxacuca

A les 09:30 hores es donava la sortida a la cursa masculina on s'havien de decidir moltes coses. Desde els primers metres en Xavi Espiña va marcar un fort ritme que només el van poder seguir en Josep M, Pijoan, Josep Quadrat, Joan Freixa, Xavi Delgado i l'Òscar Carrasco. Aquest grup van arribar junts a la vertical canal de St. Jeroni, km 8,5 aproximadament i practicament van coronar junts el cim de St. Jeroni, km 10,5. Per darrera els havia atrapat en Pere Aurell a pocs metres del cim i com ja ens té acostumats va fer un descens rapidíssim i es va emportar la victòria final. El nostre corredor, l'Òscar Carrasco, que encara s'està recuperant de l'esquinç al tormell que es va fer a la cursa de Tivissa, va haver de baixar amb molta precaució durant el llarg i tècnic descens i va perdre cinc posicions acabant en la dotzena posició. La classificació final va ser:

1.- 01:52:32 Aurell Bové Pere DIEDRE/PETZL
2.- 01:52:49  Espiña Martínez Xavier Centre Excta. Guissonenc
3.- 01:54:02  Pijuan Pardell Josep Mª AAEET - Borges Trail
4.- 01:55:56 Cuadrat Besa Josep U.E. Urgellenca
5.- 01:56:39 Vidal Subinyà Xavier Unió Excta. de Vic

I pel que fa a la classificació final del campionat, va ser determinant que els arbitres de la federació rectifiquéssin la puntuació de la cursa, passant de 110 a 100 punts degut a que les dades facilitades per l'organitzador no es corresponien amb les reals, amb menys distància i menys desnivell acumulat. D'aquesta manera el guanyador final del campionat va ser en Josep M.Pijoan quan molts donaven per fet que seria el corredor de la Selecció Catalana Xavier Espiña. Els nostres corredors han tingut un paper destacat aquest any 2010 amb dos classificats entre els cinc primers, en Dani Cazalla, que no podia millorar la puntuació al no haver disputat la cursa i perd una posició, finalitza quart de la general per un punt de diferència amb el tercer i el colomenc Òscar Carrasco va poder defensar la cinquena posició davant de Joan Freixa.
En la categoria femenina, el gran duel estava entre la Lola Brusau i la Paloma Lobera. Tot i que la nostra corredora ho va tenir a tocar de les mans la victòria final del campionat absolut, va ser per a la Lola Brusau per només 3 punts de diferència de la segona, la Paloma. Això sí,  la victòria en categoria Senior Femení ha estat per la corredora del Matxacuca que no ha tingut oposició.
I només ens falta la classificació per clubs, encara que falta la confirmació de les puntucions per part de la federació l'Associacó Esportiva Matxacuca finalitzarà en la segona posició final. Les baixes de darrera hora per a la cursa de Montserrat no li ha permés defensar el lideratge i la victòria serà per a Mountain Runners del Berguedà, però això encara ho hem de confirmar.
Moltes felicitats i enhorabona a tots els nostres corredors que han realtizat una temporada històrica per al nostre club. Les classificacions finals, encara pendent de confirmació,  han estat les següents:

Homes:
1 PIJUAN PARDELL, JOSEP M             ASS.ALUMN.EX ALUMN.ESCOLA TREBALL. (SE) - AAEET    386 punts
2 ESPIÑA MARTÍNEZ, XAVIER           CENTRE EXCTA. GUISSONENC                                                        380.8
3 BARTOLÓ ROCA, PAU                       ASS.ESP. MOUNTAIN RUNNERS DEL BERGUEDÀ                      346.8
4 CAZALLA LORITE, DANIEL             ASS.ESP. MATXACUCA                                                                     345.8
5 CARRASCO GIRALDEZ, OSCAR      ASS.ESP. MATXACUCA                                                                    309.8
6 FREIXA MARCELÓ JOAN                  ASS.ESP. MOUNTAIN RUNNERS DEL BERGUEDÀ                     297.8
7 VIDAL SUBIÑA, XAVIER                    UNIÓ  EXCTA. VIC                                                                              280.4
8 PÀMIES CARRION, JORDI                 ASS.ALUMN.EX ALUMN.ESCOLA TREBALL. (SE) - AAEET   268.49
9 AURELL BOVE PERE                            ASS.ESP. DIEDRE                                                                                 264.8
10 DELGADO LÓPEZ, JAVI                   UNIÓ ATLÈTICA TERRASSA (SE)                                                    250.8

Dones:
1 BRUSAU ALÒS LOLA                           CLUB EXCTA. UECANOIA                   353.6 punts
2 LOBERA GRAU, PALOMA                   ASS.ESP. MATXACUCA                      350.2
3 HERNANDEZ CASAHUGA, ESTER    CENTRE EXCTA. SÚRIA                       324.4
4 MOSCOSO REGA, MARIA JOSE         ASS.ESP. INTEMPÈRIE                          283.6
5 MIRÓ FIGUERAS, EUGÈNIA                A.A.E.E.T. DE VALLS (SE)                     279.4

I com a cloenda de la temporada, aquest cap de setmana es disputa el Campionat de Catalunya per Equips a Argentona, la Cursa BurriacXtrem. El Matxacuca estarà allà per lluitar per una posició del podi.