diumenge, 9 de desembre del 2012

Jaume Folguera i Berta Moreno primers guanyadors de la 63k de l'Ardenya

A les 7 del matí es donava el tret de sortida a la primera 63k de l'Ardenya on 180 corredors prenien la sortida per enfilar les primeres rampes dels Carcaixells. Tot i no haver grans alçades i a priori pugui semblar que no sigui dura, es tracta d'una cursa amb gairebé 3000m positius de desnivell amb constants pujades i baixades, sobretot a la segona meitat de la cursa, on s'arriba a trepitjar la platja a la Cala del Sr. Ramon i  Rosamar, km 27 aproximadament. A partir d'aquí comença un autèntic trencacames fins a la línea de meta que va passar factura a molts corredors ja que la meitat no van finalitzar la prova o no van entrar dintre del límit horari establert.  Aquesta primera edició ha tingut un nom propi, Jaume Folguera del Spiridon Trail que s'ha imposat clarament amb un temps estratosfèric de 5h48'11",  aventatjant en gairebé una hora al segon classificat, Jorge Martinez del UEC Prat, la tercera posició ha estat pel corredor del Matxacuca Jordi Lopez que arribava a meta a 1h07' del guanyador . La veritat és que el ritme marcat per en Jaume  ha estat molt alt,  marxant més ràpid que els corredors de la marató als que va arribar a atrapar i superar.
També espectacular va ser l'actuació de Berta Moreno en categoria femenina que es va imposar amb un temps de 7h22'. La també guanyadora de la Transgavarres va arribar la 15a de la general absoluta. En segona posició va entrar la corredora del Matxacuca Olga Mankó a  44' i en tercera posició Núria Bermudez a 1h16'.
La resta de representació Matxacuca va venir de la mà de Francesc Ferrer i David Bayés que van entrar  a la posició 28 i 29 respectivament.