diumenge, 9 de desembre del 2012

Joan Salamaña i Tina Bes s'imposen a la Marató de l'Ardenya

A les 9 del matí es donava la sortida a la  tercera edició de la marató amb corredors destacats com Marc Carós, Xavi Espiña, Manel Amor, Cristina Bes, Paloma Lobera... i així fins a més de 200 corredors que prenien part en aquest esdeveniment. En categoria masculina la cursa va estar liderada durant gran part del recorregut per Marc Carós i Xavier Espiña. Per darrera marxava Joan Salamaña que va fer una cursa molt regular de menys a més. Durant la segona meitat les forces al Marc Carós li van començar a abandonar i Xavi Espiña liderava la cursa però en Joan Salamaña l'atrapava en els darrers 4km i va marxar en solitari  arribant primer a la línea de meta amb un temps de 3h54'19", rebaixant en 3' el temps de l'any anterior i establint un nou rècord de la prova,  tot i que l'edició 2012 era 700m més llarga amb la nova sortida des del centre del poble. Un minut més tard entrava en segona posició Xavier Espiña i ja a més de 6' entrava el tercer classificat Antoni Nicolau.
En categoria femenina, la corredora del Matxacuca i guanyadora de la Copa Catalana 2012, va liderar la cursa practicament tota la cursa arribant a marxar amb més de 7' sobre la segona classificada Tina Bes, però  unes molèsties als genolls a partir del km 30 li van fer baixar el ritme sobretot a les baixades i la Tina Bes va passar a encapçalar la cursa en els darrers kilòmetres i guanyant la cursa amb un temps de 4h39'52", establint també un nou rècord femení de la prova. En segona posició entrava la Paloma Lobera  a 3' i en tercera posició Mireia Garcia a 15'. Gran cursa també la que va fer la corredora del Matxacuca Maria Garcia que va acabar a la 4a posició.