dijous, 2 de maig del 2013

UTBCN: Alba Segura 2a a la Speed i Jordi Xaus Campió de Catalunya categoria Master Plus

El passat cap de setmana es va disputar la Ultra Trail BCN amb sortida i arribada a Sitges i que es va disputar sota unes condicions climatològiques molt adverses. La prova era Campionat de Catalunya de curses d'ultraresistència i paral·lelament a la UT de 114km i 5000m positius de desnivell, es disputaven tres curses més, la mitja marató amb 21 km i uns 700m positius, la marató de muntanya amb 43km 1 1350m positius i la mitja ultra amb 79km i 3500 m de desnivell  positius.
Els corredors Matxacuca Alba Segura a la mitja marató i Jordi Xaus a la Ultra, es van desplaçar fins al lloc van tornar a tenir una actuació destacada i van patir a part de les condicions climatològiques adverses una organització pèsima. Les xarxes soscials van plenes del que va passar allà i és una cursa per marcar en el calendari.

A la mitja marató, anomenada Speed la victòria absoluta va ser per a Agustí Roc que es va imposar sense gaire complicació. En categoria femenina la victòria va ser per a Niamh Ni  i en segona posició a 3' minuts va entrar la corredora del Matxacuca Alba Segura que suma un nou podi aquesta temporada.
Aquí teniu la seva pròpia crònica del caos que es va viure allà: "Aquest dissabte vaig fer la UTBCN, 21km pràcticament tot per pista i 700m de desnivell positiu (encara que a mi me’n van sortir uns 570+).
Hi ha hagut mola polèmica amb aquesta cursa, jo la vaig fer l’any passat i vam haver de fer dues cues, una per recollir el dorsal i una altre pel xip; aquest any com que ja ho sabiem, vam recollir els dorsals a bcn i un amic ens va agafar els xips el dia abans. Aquest any va ser caòtic ja que van canviar el lloc de recollida de dorsals i xips i unes 2000 persones havien de recollir-los a la mateixa hora. Això va provocar que, tot i sortir 10minuts més tard, hi hagués gent que no pogués arribar a la sortida i hagués de començar més tard. Aquest any van voler fer la sortida de totes les modalitats de cursa, (21, 42, 79, 114km), a la mateixa hora… deien que hi havia espai suficient perquè la cua s’allargués i no es fes cap tap, però no va ser així, hi va haver gent que va estar parada ben bé 1h per fer 1km plovent i passant fred.. L’any passat ja hi va haver taps a un tram que havies de pujar unes escales, com que ja sabia com havia anat l’any anterior, em vaig posar al davant de tot a la sortida.
Fins al km 10 no tenia clar en quina posición em trobava, ja que anavem totes les modalitats juntes. Vaig anar un tros al costat de la Emma Roca. Al km 11 em va avançar una dona i ja em van dir que anava segona.
L’entrega de premis també el van canviar respecte l’any passat, i va ser a les 18h, cosa que va fer que ens haguessim de quedar a Sitges tota la tarda.
A mi particularment no em van afectar tots aquests problemes perque  ja tenia l’experiència de l’any passat, però molta gent es va veure molt afectada i fins i tot estan fent recollida de firmes perque es tornin els diners.."

A la prova reina, l'ultra de 114km, la victòria absoluta va ser pel corredor Nuno Manuel Mendes que es va imposar per només 5 segons de diferència al segon classificat,  el corredor Arnau Julià. Amb aquesta segona posició es proclamava Campió de Catalunya de l'especialitat.. En categoria femenina victòria aclaparadora d'Emma Roca que no va tenir rival. En categoria Master Plus masculina victòria pel corredor del Matxacuca Jordi Xaus que va finalitzar a la posició 105 de la general absoluta dels 173 corredors que van poder finalitzar, recordem que havien 400 inscrits.

VILATRAIL.- El passat diumenge es va disputar la primera edició de la Vilatrail de Vilassar de Mar, una  cursa de 19.5 km i 955m de desnivell positiu on els corredors també van patir la pluja i el fang. Malauradament la falta d'informació dels controls o l'actuació desafortunada d'una persona de l'organització, va privar a la nostra corredora de la victòria en categoria femenina. A falta de només 4 km per arribar a meta i quan marxava en primera posició un control va desviar a la Laia i a un grup de corredors cap a una direcció que no era correcta i van fer un bucle extra de 4km perdent d'aquesta manera qualsevol opció a victòria. En categoria masculina victòria per a Javi Delgado i en categoria femenina victòria desmerescuda d'Erika Nuñez. Us deixem amb les paraules de la Laia que ens ha fet arribar:  " Vaig liderar la cursa en dones  desde la sortida i amb diferència; a falta de 4 quilòmetres en baixada, per arribar a meta, es tornava a un punt d'habituallament que coincidia amb el km 10 més o menys, i per on haviem passat abans. Un cop allà, haviem de girar a l'esquerra per ja baixar a meta, però uns voluntaris ens van fer anar cap a la dreta a uns 6 que anavem força junts, baixant per una trialera vam demanar a 3 controls diferents, explícitament si haviem de tornar a passar per allà perquè ja era la segona vegada que hi passàvem, i la resposta era si si, heu de fer el bucle, si és per aquí, (i pensant que en algun lloc ens desviarien vam seguir) fins que la sorpresa va arribar quan vaig veure que no...que ens havien desviat per error, que em tocava tornar a pujar altre cop a dalt, que m'havia menjat 5 km més sense haver-los de fer, quan a duia hora i mitja sota la pluja congelada i que després de currar-me el primer lloc que mantenia amb diferència de la segona, se me n'havia anat a la merda. A l'arribada vaig comentar-ho amb l'organització, estava indignada, i ho van corroborar la resta que com a mi ens havien fet tornar a fer el bucle.
Sorpresa va ser quan a part de saber molt de greu, ni van demanar disculpes en públic ni van dir res a l'hora de fer l'entrega de premis, quan el més normal és que haguessin explicat l'incident, que sempre poden passar incidents però que haguessin deixat el primer lloc desert ja que havia estat totalment un error de la organització que no arribés. No s'han retractat en públic i han acceptat tots els elogis a la cursa sense explicar que va passar realment."