dijous, 9 de maig del 2013

Sant Amand dona el tret de sortida a la Copa Catalana 2013

El passat diumenge dia 5 de maig es va donar el tret de sortida a la Copa Catalana 2013 amb la disputa de la cursa de SantAmand organitzada pel Club Excursionista Ripoll i els Mossos d’Esquadra de Ripoll. La cursa a més era puntuable pel campionat de curses de muntanya del ripollès. En total 22.7 km de distància amb la pujada i la baixada al cim del Sant Amand de 1832m d’alçada. La participació Matxacuca va ser molt nombrosa i novament van tenir una actuació destacada.
A les 9 del matí es va donar la sortida i ja des del començament el grup de favorits a la victòria es va destacar de la resta de corredors, marxant junts fins al km 5 on Just Sociats va marcar un fort ritme i va marxar de la resta. En el grup marxaven els Matxacuques Òscar Carrasco i  Francesc Solè que coronaven junts el cim en setena i vuitena posició respectivament.
La victòria final va ser per a Just Sociats que establia un nou rècord de la prova amb un temps de 1h56’32”, segona posició per a Josep Viñas i tercera posició per a  Rafael Parés. Francesc Solé finalitzava en 5 posició, Òscar Carrasco a la 11a posició, Francesc Pont   el 55è, Javi Medina el 79è, Miguel Martinez el 88è, David Bayés el 130, Òscar Molins el 132, Enric Torramilans el 155, Dani de Campo el 167, Joan Pi el 176, Xavier Gaitx el 191.
En categoria femenina la cursa va estar dominada per Laia Andreu que es va imposar amb 2h23’46”. La segona posició va ser per a Anna Comet i la tercera posició per a Rosa Valls. Ja en el pas pel cim les corredores ja marxaven en aquestes posicions que es van mantenir fins al final. Gran cursa la que va fer la matxacuca Alba Segura, que coronova el cim en quarta posició molt aprop de la Rosa Valls però en el llarg descens va perdre dues posicions per acabar en una 6a posició final. Paloma Lobera acabava a la 8a posició i comença a agafar la forma després d’haver-se trencat el dit d’un peu el passat més de març. Isabel Bielsa va ser la 19a. Malauradament vam tenir una baixa, la Tània Torné no va poder finalitzar la cursa al doblegar-se el turmell en els primers 5km de cursa i va haver d’abandonar.

Crònica del Ripollès Info

TRAIL CAP DE CREUS .- El  cap de setmana passat es va disputar una nova edició del Trail Cap de Creus, dues curses, mitja marató que es va disputar el dissabte i la marató que es va disputar diumenge. El Matxacuca va tenir novament una actuació destacada amb la segona posició en Sub23 i 19 de la general per a una de les darreres incorporació, Josep M Codina. També va prendre part Jordi Gamito que acabava a la 9a posició. La victòria va ser per Xavi Llamas, última cursa abans de marxar cap a la Transvulcània d'aquest pròxim cap de setmana, com en Jordi Gamito que també estarà a la cursa de l'illa de la Palma.
En categoria femenina victòria per a Claudia Baudry.
I diumenge es va disputar la marató amb victòria de Gerard Morales i de Tina Bes.