dimecres, 8 de maig del 2013

Eli Bertran 2a a la UT Arcs Bages.

El passat dissabte es va disputar a Aguilar de Segarra la primera edició de l'UTAB, Ultra Trail Arcs Bages, on cal destacar la segona posició aconseguida per la Matxacuca Eli Bertran en una cursa que es disputava al seu poble.  L'Eli va fer una cursa de menys a més i tot i anar retallant distància al final es va haver de conformar amb la segona posició. La cursa constava de 76km i 3472m positius de desnivell. També prenia part a la cursa paral·lela de 45km  l'Olga Mankó que no va poder finalitzar la prova.

Crònica facilitada per l'organitzador:
A les 8 del matí. es donava la sortida de l'Ultra Trail Arcs Bages.128 participants afrontaven una llarga jornada de cursa. Per devant, un recorregut, que passava per alguns dels punts més emblemàtics de la comarca: Castell de Castellar, Cogulló de Can Torre, Collbaix, El Garrigà, La Creu Escapçada,... que feien un total de 76 quilòmetres. També hi havia l'opció de fer 45 i acavar a Callús. Després de moltes hores, molt esforç i patiment, 41 finalitzaven el circuit llarg i 42 el curt.
Jordi Evangelio, completava els 45 km, amb un temps de 4:31:18 arribava primer a Callús i gunayava la mitja en homes. En dones la guanyadora va ser Sara Bernal amb un temps de 6:40:02
La cursa llarga va ser per Josep Serra, que després de 9 hores i 13 minuts arrivaba a meta. Darrera seu Vicente Muñoz amb 9:21 i Guillem Puig amb 9:34 completaven el podi masculí.
En dones, el triomf va ser per Laia Díez, amb un temps de 10:02:34, seguida de Eli Bertran del Matxacuca amb 10:45:18 i Ester Solernou 11:43:40.
Per equips la victoria va ser pel More Km. Cal destacar també la participació de l'equip Xixoxano no m'apretis, que era l'únic totalmnet femneí.
Finalment, després de moltes hores, molt patiment imoltes emocions a 2/4 de 2 de la matinada van arrivar els tres darres corredors. Després de 17 hores i 34 minuts, es donava per tanvada aquesta primera edició de l'UTAB