dimarts, 10 de juliol del 2012

Olga Mankó guanya a Saldes la cursa del Pedraforca


L'estat de forma de l'Olga Mankó es envejable, si la setmana passada va guanyar  la Ultra Núria-Queralt de 92km, set dies després es planta novament a la línea de sortida d'una cursa, però no a una cursa qualsevol, la tècnica i espectacular Cursa del Pedraforca, una cursa de només 13km molt explosius i que va tancar amb una nova victòria absoluta.
Juntament amb l'Olga un gran nombre de Matxacuques es van desplaçar fins a Saldes per donar el màxim i disfrutar de l'espectacularitat del recorregut, en Joan Pi, Miquel Martinez, Isabel Bielsa, Fina Pulgarin, Tània Torner, Ferran Ballesta, Oscar Molins, David Gàlvez, Xavier Gaitx, Hector Labrador, Josep Labrador, Quico Amador, Jordi Palet, Davit Bayes i Miquel Huesca. Practicament l'equip al complert.
A les 8 del matí es donava el tret de sortida des de la Plaça Pedraforca de Saldes i els corredors enfilaven cap  dalt del cim, 13.3 km i 1300m positius de desnivell. L'Olga Mankó va fer una cursa de menys a més, pel primer control, km 5 Refugi Lluís Estasen, passava en quarta posició, però dalt del cim, km 8.5 després de fer la Canal del Verdet, ja passava en segona posició. I va fer un descens sensacional, com ens té acostumats, i va agafar la primera posició que ja no va deixar, obrint forat respecte la segona classificada, la Dolors Morcillo que va entrar a 3'33" de l'Olga. Va completar el podi Thais Pentinat a 16'. 
Podi de la categoria senior
Però l'AE Matxacuca encara va aconseguir més podis en categoria femenina, la Isabel Bielsa va ser la desena fèmina i segona de la categoria Master F. La Tània Torner va ser la 13a fèmina i 3a de la categoria veterana. Va completar la participació femenina la Fina Pulgarin que va entrar  en 14a posició i 4a de la categoria veterana.
Pel que fa a la classificació masculina el vencedor va ser Gerard Españo que es va imposar per davant de Joan Freixa. Españo va aprofitar la tècnica baixada per atrapar a Joan Freixa que va encapçalar l'ascens, i obrir espai  per imposar-se amb un temps de 1h39'22", segon Joan Freixa a 1'32" i tercera posició per Josep Viñas a 3'03".
De la representació masculina del Matxacuca el millor classificat va ser Josep Labrador que va entrar en 22a posició, la resta d'integrants de l'equip van completar el recorregut sense incidències.