dijous, 12 de juliol del 2012

Eli Bertran 3a fèmina i Francesc Solé 8è a la Ultra Mític d'Andorra Ultra Trail

El cap de setmana del 7 al 8 de juliol es va disputar l'Andorra Ultra Trail, dintre de la competició havia cinc  curses, la Ronda dels Cims de 170km i 13000 m positius, la Ultra Mític de 112km i 9700 m postius, la Celestrail de 83 km i 5000 m positius, el trail de 35km i 2500m positius i el Solidaritrail de 10km i 750m positius. Tot un cap de setmana de competicions al país dels Pirineus amb el centre neuràlgic a Ordino.
En Jordi Costa, el Francesc Solé i l'Eli Bertran van participar a la Ultra Mític. Tots tres van fer una cursa espectacular, van ser dels 133 finishers de la prova dels 306 inscrits. Més del 50% d'abondonaments dona fer de la duresa del recorregut. Van estar recolzats en tot moment per la resta de l'equip que anavem seguint online el decurs de la cursa i informant al facebook del Matxacuca i amb informació de primera mà des d'Andorra de l'Eva Corral.
El Francesc va fer una cursa sensacional a la seva segona ultra que disputava, si l'any passat va haver de plegar a la Cavalls del Vent, aquest any acabava a la 8a posició de la general  i primer català amb un super temps de 21h26'. El Francesc va mantenir un ritme constant durant tota la cursa, va estar en tot moment entre els primers i  a la segona meitat va remontar algunes posicions per acabar a la finalment a la 8a posició. Les bones sensacions el van acompanyar en gairebé tot moment. Una bona manera d'estrenar-se amb un ultra d'aquesta duresa.
Pel que fa a en Jordi Costa, va poder completar el recorregut amb 30h25' i va ser d'aquesta manera finisher acabant a la posició 52. Si l'any passat va haver de plegar per lesió aquest any, amb més kilòmetres de qualitat i més experiència en el món de les Ultras, va completar el recorregut i a cada control anava retallant temps respecte a l'any passat fins anar 2h30' més ràpid que l'any passat abans d'abandonar. Aquestes van ser les seves paraules en arribar a casa al canal Matxacuca:
 "Ara fa només dos anys i mig que un bon dia em va donar per córrer, no havia fet ni 5km seguits i ahir vaig aconseguir la Ultra Mític, després de la retirada per lesió de l'any passat i de la no participació a l' IM pel tema de la nevera, arribava a Andorra super motivat, m'agraden les curses dures i Andorra és muntanya pura i dura, alpina i molt tècnica, molta pedra i forts desnivells. Varen ser més de 30h, on vaig disfrutar molt i també vaig patir, sobretat les darreres 5h amb una pujada de més de 800m a les 3 de la matinada de la segona nit, amb molt fred i vent i fortes al·lucinacions ja que eren 47hores senses dormir. Es va fer molt dura aquella pujada després de 9000m +, però aquest any sí que podria amb la Mític, per entrar a Ordino a les 05h25' de la matinada. Només arribar hem vaig prometre no tornar a repetir una animalada així però de camí a casa ja estava planejant la del 2013"
I ens manca la participació de  l'Eli, la campiona que va aconseguir pujar al podi, va acabar a la tercera posició fèmina i 69 de la general amb un temps de 33h13'. Va fer un plantejament més tranquil que el Francesc i va fer el primer terç a un ritme més tranquil fins a la Margineda. Aquesta era la part més tècnica. A partir d'aquí va augmentar el ritme fins a Envalira, amb bones sensacions que li va permetre remontar moltes posicions. L'últim terç de la prova va perdre temps ja que degut al mal temps es van haver de reagrupar els corredors i pujar l'últim cim en grups de tres i tots al mateix ritme. Però al final tot té la seva recompensa amb un podi final.
El guanyador absolut va ser el francès Michel LANNE amb un temps de 17h48', seguit d'Antoine GUILLON amb 18h29' i tercer l'andorrà Jordi ROSSELL amb 18h40'. En categoria femenina la victòria va ser per a Leire IRURETAGOYENA amb un temps de 24h07 i que va entrar a la 14a posició absoluta.

I a la germana gran, a la Ronda dels Cims, la cursa va ser un duel entre Òscar Perez i Salvador Calvo, però a causa d'una caiguda de Salvador Calvo en una baixada cap al km 100, no li va permetre seguir el ritme de l'Òscar que va arribar en solitari en primera posició amb un temps de 30h34', a una hora va entrar Salvador Calvo  i a 3h20' Pep Ballester. En categoria femenina la corredora del Team Salomon Santiveri, Nerea Martínez, que venia de guanyar la UT del Monte Fuji recentment, es va imposar amb un temps estratosfèric de 35h31' establint un nou rècord i que li va valer per entrar en la 5a posició absoluta. També vam tenir representació Matxacuca a la Ronda de la mà de la Montserrat Sisterè però va abandonar cap al km 70. Molts ànims per a la Montse i esperem que tornir a recuperar el seu màxim nivell aviat!!