dimarts, 29 de maig del 2012

Adan Casado 2n a la Cursa d'Alta Muntanya i Francesc Solé 4t a la Marató de Berga

Aquest diumenge dia 27 de maig es va disputar una nova edició de la mítica Marató de Muntanya de Berga organitzada pel club Mountain Runners del Berguedà. Paral·lelament a la marató es disputava la mitja maratò de la Cursa d'Alta Muntanya, puntuable per a les categories junior i sub-23.
La prova reina constava de 42km i 2980m positius que la fan una de les curses més dures del panorama nacional. A les 7 del matí es donava el tret de sortida i ja a les primeres rampes el grup de favorits es distanciava de la resta de corredors. Al capdavant Josep Maria Pijuan i Dani Tristany van dominar la cursa des de l'inici i arribaven primers als Rasos. Per darrera un grup de cinc corredors amb Pau Bartolo i entre els que estaven els matxacuques Francesc Solé i Òscar Carrasco. La dura pujada a la Serra d'Ensija i el cim de la Gallina Pelada, km 20 de la cursa,  va acabar de definir les posicions, en Francesc juntament amb en Pau Bartoló lluitaven per la tercera plaça. L'Òscar Carrasco va començar a patir les conseqüencies de l'esforç amb rampes a les cames. El duo capdavanter continuaven marcant-se i arribaven junts al segon pas dels Rasos, km 29, però Dani Tristany no es va aturar a l'avituallament i va arriscar en el llarg descens que li va valer la victòria amb un temps de 4h35'22". La segona posició va ser per a Pijuan amb un temps de 4h37'14". La lluita per a la tercera plaça va ser per a Pau Bartoló que va fer una segona meitat de cursa molt bona i va finalitzar amb un temps de 4h38'41". I espectacular la cursa que va realitzar en Francesc Solé que va finalitzar a la quarta posició de la general amb un temps de 4h55'.
La resta de Matxacuques van acabar la Marató: l'Òscar Carrasco a la 16a posició i amb males sensacions, l'Ignaci Puig que venia de córrer Zegama va acabar a la 25a posició, Josep Labrador a la 38a, Miquel Martinez a la 75a, Ferran Ballesta a la 81a, David Bayés a la  91a,  Dani de Campo el 112, Oscar Molins el 142.
En categoria femenina la cursa va tenir una dominadora clara, Anna Comet es va imposar amb molta autoritat amb un temps de 5h26'15", segona posició per a Lola Brusau amb 5h44'41" i tercera per a Rosa Valls amb 5h47'32". Fantàstica la cursa que va realitzar la nostra corredora Eli Bertran que va finalitzar a la cinquena posició. La Paloma Lobera per la seva part va patir molt per poder acabar, ho va fer a la desena posició.
I a la cursa petita, la mitja de la Cursa d'Alta Muntanya de Berga, la cursa va estar protagonitzada per dos corredors gironins, el Diego Cardozo que es va imposar amb 1h56'25", per davant del nostre corredor, l'Adan Casado,  que va finalitzar a la segona posició absoluta amb 1h57'36" i primer de la categoria Sub-23. La tercera posició la va ocupar Òscar Arroyo amb 1h58'42". En categoria femenina victòria per a Amàlia Molina, segona posició per a  Eva Sanchez i tercera posició per a Laura Corominas.
RESULTATS MARATÓ
RESULTATS CURSA ALTA MUNTANYA

Notícies Breus:

Trail Sant Esteve.- La cursa de Sant Esteve de Palautordera es consolida en el calendari, gairebé 500 participants per recórrer els 28 kilòmetres de distància amb 1526m de desnivell als peus del Montseny. La victòria va ser per a Just Sociats i Núria Picas que tanca un mes de maig ple d'èxits.

XM Duatlon Series - Les Paüles .- Aquesta localitat va acollir aquest diumenge la primera prova de les XM Duatlon Series. La cursa servia de test de cara als pròxims Skygames que es disputaran a la Ribagorça, al Pirineu català i d'Osca. La victòria va ser per Jesús de la Morena, seguit a pocs segons de Francesc Freixer, tercera posició per a Angel Llorens. Aquesta segona posició de Francesc Freixer li ha servit per anar convocat amb la selecció espanyola als Skygames. En categoria femenina victòria per a Yolanda Magallón. RESULTATS