dimecres, 16 de maig del 2012

Actualitat: Transvulcània

Transvulcània.- Aquest cap de setmana es donava el tret de sortida a la nova competició de la federació internacional, l'Ultra SkyMarathon Series. Un campionat de curses de llarga distància i que s'inaugurava a l'illa de Palma  amb la disputa de La Transvulcània amb 83km i 4415m de desnivell positiu. La cursa tenia a la línea de sortida els millors atletes de l'especialitat.
La cursa masculina  va estar dominada per Kilian Jornet i Dakota Jones, que passaven per aquest ordre i practicament junts pel punt més alt de la cursa a 2400m d'alçada, Roque de los Muchachos. Darrera d'ells Andy Symonds que anava retallant distància. Els més de 20km de descens fins a l'arribada van passar factura a Kilian Jornet i Dakota Jones arribava primer amb nou rècord de la prova amb 6h58'22", segon entrava Andy Symonds amb 7h00'35" i en tercera posició Kilian Jornet amb 7h09' i que va arribar exhaust a la línea de meta. Destacada actuació del corredor gironí Toti Bes que va finalitzar a la 7a posició final.
En categoria femenina la cursa va estar dominada per la corredora Anna Frost que va liderar la cursa des dels primers kilòmetres i es va arribar a la línea de meta amb un temps de 8h11'06", nou rècord i rebaixant el temps anterior en més d'1h30'. La segona posició va ser per a Núria Picas, 8h51'59",  que es consagra en el món de les UT després de la victòria de l'any passat a Cavalls del Vent. I en tercera posició Nikki Kimball, 9h10'01"