dimarts, 7 de juny del 2011

Pluja, fred, boira i fang a la mítica Marató de Berga

Si la mítica Marató de Berga és una de les curses més dures del calendari català i provablement del calendari nacional, amb els seus 44km i 3000 m de desnivell positiu, l'edició del 2011 podriem dir que ha estat una cursa èpica. La pluja, el fred, la boira i el fang, no van ser impediment per realitzar la cursa amb el seu recorregut íntegre. Amb aquests ingredients a les 7 del matí es donava la sortida i els 200 participants agafaven direcció a la Figuerassa sota la pluja amb els quatre matxacuques que prenien la sortida, en Dani Cazalla, en Roberto Sancho, i l'Òscar Carrasco i en Josep Labrador que s'estrenaven amb una marató de muntanya.
En els primers kilòmetres de pujada a la Figuerassa ja es va fer una selecció de corredors que encapçalaven la cursa i que van ser els corredors que al final es van disputar la victòria final, en José Lozano, Eric Diaz i Kiko Martí. Per darrera l'Òscar Carrasco i l'Armand Crosas que passaven pels Rasos de Peguera, km 13, a 3 minuts aproximadament i a poca distància la resta de corredors on estaven ben situats els altres matxacuques. A partir d'aquí la dura pujada al cim de la Gallina Pelada de 2300m d'alçada sota una pluja intermintent i molta boira. Després del pas pel refugi d'Ensija, km20,  la dura baixada fins a Peguera, km 25.
Aquesta baixada va passar factura als nostres corredors i en Roberto Sancho i l'Òscar Carrasco van començar a patir rampes a les cames i a perdre posicions. Km 25 comença la duríssima pujada als Rasos de Peguera on els tres favorits continuaven marcant un ritme molt fort i controlant-se entre ells. Per darrera l'Òscar Carrasco passava nové i en Dani Cazalla passava just darrera seu. En Roberto i en Josep començaven a patir l'esforç de la cursa i patien fins arribar als Rasos, km 29. A partir d'aquí començava el llarg descens fins a Berga amb la pujada al Santuari de Queralt que va acabar de decidir la cursa.
Victòria final per José Lozano dels Mountain Runners deñ Bergadà amb 4h29', segon Kiko Martí a 2 minuts i tercer Eric Diaz a tres minuts.
En Dani Cazalla acabava molt bé la cursa i va finaltizar nové amb 4h58'33, l'Òscar Carrasco que va patir molt durant el descens amb rampes a les cames va acabar 11é amb 5h00'39", en Roberto Sancho també amb rampes va acabar el 26é amb5h28'13".
I en Josep Labrador va finalitzar el 38é i 5é de la categoria amb 5h51'28". En dones victòria per a Mercedes Arcos de l'AE Intemperie amb 6h02', seguida de Marta Prat a 25' i tercera Elitzabet Bertran a 35'. Teniu la resta de resultats a: CLASSIFICACIONS.
L'edició 2011 ha estat duríssima i segur que els corredors trigaran temps a oblidar. Gran nombre d'abandonaments també, les condicions metereològiques han estat molt exigents i només els més valents i més ben preparats han pogut finalitzar la prova. La nostra enhorabona a tots els participants i en especial als nostres quatre corredors que van demostrar tenir un bon parell de matxacuques entre les cames per completar aquesta cursa.  Crònica de l'organitzador.
  Paral·lelament es realitzava la cursa d'Alta Muntanya de Berga que era a la vegada Campionat de Catalunya Sub 23 de l'especialitat, amb un recorregut de 20km i 1500m de desnivell positiu. Victòria absoluta per a Pere Rullan del AE Madteam i per a Marta Garcia el C.E. Calldetenes, i que es van proclamar Campions de Catalunya Classificacions.
Fins aquí la crònica de la setmana, la pròxima cita pels nostres corredors serà al Camionat de Curses Verticals amb la disputa de la Cuita al Sol d'Àreu, Pallars Sobirà, el pròxim dissabte i amb la presència de Josep Labrador i Isabel Bielsa. I el diumenge la disputa del IronTrail les Medes-Gran Premi Lurbel de l'Estartit, triatló de muntanya sense transicions on es poden les tres disciplines, duatló de muntanya o cursa de muntanya.