dilluns, 9 de maig del 2011

Iniciem la temporada amb dos podis al Pont de Suert

Aquest diumenge es va iniciar la Copa Catalana 2011 amb la disputa de la cursa de La Faiada al Pont de Suert i el Matxacuca es va desplaçar gairebé al complert amb en Jordi Palet, en Dani de Campo, Josep Labrador, Xavier Gaitx, Roberto Sancho, Òscar Carrasco i la Isabel Bielsa. Després d'un dissabte on no va parar de ploure en tot el dia i que va deixar el terreny molt mullat i relliscós, el diumenge es va aixercar amb un sol radiant. Cap a 120 inscrits per recórrer els 23.5km amb un desnivell de 1250m positius, això era el que tenien per davant, amb el punt colminant al cim de La Faiada de Malpàs al km 9.5 i de 1699m d'alçada.

La cursa va començar ràpida i des de l'inici el corredor Eric Diaz va pendre la iniciativa i en poc metres ja es va fer la selecció dels favorits per a la victòria final. A pocs metres del grup de cinc capdavanter anaven en Roberto Sancho i l'Òscar Carrasco  que reapareixia després de la lesió de Sanaüja. El primer en passar pel cim va ser Eric Diaz seguit d'aprop de Marc Caros. L'Òscar va passar el cinqué i en Roberto el sisé, i no gaire lluny anava en Josep Labrador que va fe cim en desena posició. La Isabel passava en vuitena posició.
A partir d'aquí un llarg, dur i perillós descens degut a les pluges del dissabte. Al capdavant de la cursa en Marc Carós va passar a liderar la cursa durant el descens, i pel que fa als nostres corredors en Roberto Sancho va poder defensar la posició i va finalitzar el sisé. L'Òscar Carrasco, encara amb el turmell lesionat va perdre posicions acabant l'onzé. En Josep Labrador va patir en els darrers 5 km però va acabar a la 14a posició i segon de la seva categoria. La Isabel Bielsa que s'estrenava en el món de les curses de muntanya finalment va acabar a la desena posició i segona de la seva categoria. La resta de components van acabar amb més o menys problemes la cursa, en Dani de Campo el 63, en Jordi Palet el 71 i en Xavier Gaitx el 90.
La victòria final va ser per a Eric Diaz que  va poder superar a la darrera pujada a falta de 2 km per meta a Marc Carós que va ser segon finalment. Va completar el podi Dani Tristany. En dones victòria incontestable de Ragna Debats seguida de Montserrat Bacardit i Carme Millan. També destaquem la cinquena posició de la ultrafondista Olga Mankó, acostumada a fer distàncies més llargues. Gran resultat dels nostres corredors a l'estrena de la temporada. Felicitats a tots. Resultats i les fotos

Classificacions:

1.- DEBATS, RAGNA C.E. XERTA - DELTA SPA                                             2:33:37
2.- BACARDIT, MONTSERRAT    CLUB EXCURSIONISTA D'A                         2:47:03
3.- MILLAN SOLA, CARME          MARATONIANS DEL SEGRE                      2:49:35
10.- BIELSA CACERES, ISABEL    ASS.ES.MATXACUCA                             3:09:23