dimarts, 9 d’abril del 2013

Roberto Sancho 3r al Desafio Lurbel del Calar del Río Mundo, Riópar, Albacete

Aquesta setmana tenim molta feina amb el blog, els corredors del Matxacuca s'han repartit per tota la geografia amb actuacions molt destacades per allà on han corregut i durant la setmana anirem publicant les cròniques i l'actualitat esportiva.

Comencem pel Desafío Lurbel de El Calar del Río Mundo de Riópar, Albacete, on es van desplaçar Roberto Sancho, Òscar Carrasco i Josep Teixidor. La prova organitzada per Lurbel va ser un èxit de participació i un èxit organitzatiu, més de 700 inscrits entre la mitja marató i la marató, també comptava amb la presència de corredors destacats dels panorama nacional com Ivan Ortiz, actual campió d'Espanya i Agustí Roc, tricampió del món de curses de muntanya.
Els dos recorreguts estaven dintre del Parc Natural del Calar del Río Mundo, la marató constava de 42km i 2300m positius i la mitja marató de 24km i 1200m positius, tots dos recorreguts tenia el punt culminant en el pas pels Chorros del Río Mundo, un espectacular salt d'aigua que no va deixar indiferent a cap corredor.
A les 08:00 es va donar la sortida a la marató, amb una temperatura realment freda però idònea per a córrer, el dominador va ser l'actual campió d'Espanya Ivan Ortiz que es va imposar amb un temps de 3h40'12. En categoria femenina la victòria va ser per a Núria Domínguez amb un temps de 4h30'41". Destaquem també la desena posició aconseguida per  Xevi Guinovart del Diedre.
A les 10:00 del matí tocava l'hora de la mitja marató amb els nostres com a protagonistes. Ràpidament es va formar un grup de cinc corredors amb Agustí Roc, Javier Triguero, Roberto Sancho, Òscar Carrasco i Juan Martínez, aquests corredors van marxar junts fins al km 6, començament de la pujada llarga de la cursa on Agustí Roc va fer un canvi de ritme marxant del grup. Darrera d'ell Javier Triguero intentava seguir la seva estela. La lluita per la tercera plaça va estar més disputada i els dos corredors del Matxacuca van manternir durant els darrers 5km una lluita molt maca per completar el podi. Roberto Sancho marxava davant i Òscar Carrasco uns quants metres per darrera i finalment Roberto Sancho aconseguia una fantàstica 3a posició i Òscar Carrasco es conformava amb la 4a posició final. En categoria Senior doblet Matxacuca, Roberto primer i Òscar segon classificat. La victòria absoluta va ser per Agustí Roc de Like Sport seguit de Javier Triguero del Trail Cuenca. També s'ha destacar la participació de Juanjo Lòpez, primer paratleta que disputa curses de muntanya que amb mitja cama amputada va completar el recorregut en 4h45'.