dimecres, 17 d’abril del 2013

MIMAMUCA 2013

Tercera edició de la Mitja Marató de Muntanya de Carrícola, València i que a més estrenava nom, MIMAMUCA. La veritat és que no hi paraules per poder escriure el que s'ha viscut un any més a Carrícola, i no és perquè ho diguem nosaltres, el facebook va ple de comentaris de corredors que van prendre part. 500 participants, inscripcions tancades pocs dies després d'haver-se obert, molt bona organització i tot un poble volcat amb una cursa que s'ha convertit en una festa major, amb aquestes dades arribava la tercera edició.  No sabem que té Carrícola, si serà el discobolo de l'escultura Homenatge al Corredor de Josep Sanjuan que presideix tots els actes o l'energia dels seus habitants però la veritat és que és una cursa que qui la fa torna l'any vinent. Realment és una cursa que recomanem, l'ambient viscut allà no l'hem trobat a cap altre lloc.
Dissabte a la tarda va ser la presentanció oficial de la cursa on van prendre part els corredors de Lurbel Mònica Pont, corredora que va ser Olímpica a Atlanta i el Òscar Carrasco, guanyador de les dues edicions anteriors, on en un ambient molt familiar és va fer la xarrada tècnica de la cursa i es va poder veure el vídeo de l'edició 2012 i per acabar els assistents van poder preguntar als convidats les seves inquietuts.
Diumenge al matí el gran dia, a les 09:30 es donava la sortida i un grup de corredors es distanciava de la resta. Un dels històrics de l'atletisme com és Paquito Ribera va encapçalar la cursa durant molt kilòmetres però el corredor del Trail Cuenca, Santi Garcia, va fer valer la seva tècnica en el descens per donar caça a Paquito i proclamar-se amb una merescuda victòria i establint un nou rècord de la prova amb 1h30'41". En categoria femenina victòria fàcil per a Mònica Pont que establia també un nou rècord femeni amb 1h52'01".
Òscar Carrasco no va tenir el dia, el Desafio Lurbel de Riópar li va passar factura i es va haver de conformar amb la desena posició final.
Des d'aquest blog volem agraïr i felicitar a tota l'organització i a LURBEL per la feina feta i pel tracte rebut durant tot el cap de setmana.
RESULTATS

Circuit Català.- El diumenge es va disputar la segona prova del Circuit Català amb la disputa de la cursa de La Talaia, a Vilanova i la Geltrú. Victòria per a Pere Ordoñez amb 1h46'03", seguit de Joan Salamaña i de Miguel Angel Moreno. En categoria femenina victòria per a Yolanda Garcia amb 2h13', seguida de Miriam Laguna i de Miryam Lafforest. La representació Matxacuca va ser de la mà de Dani Cazalla, que es va voler provar però encara no està recuperat de l'esquinç de turmell que es va fer a la Vall del Congost i va acabar a la posició 51. Tània Torné   també va participar acabant en 19a posició i 7a veterana.
RESULTATS I INFORMACIÓ

Marathon des Sables.- 28a edició de la Marathon des Sables, la mítica prova del desert que va tenir una actuació destacada de Miquel Capó que va finalitzar a la 3a posició final. La victòria va ser per a Mohamad Ahansal. En categoria femenina victòria per a Manuela AUBIAN.