divendres, 16 de novembre del 2012

Podi d'Òscar Carrasco i Maria Garcia a la Cursa de la Ratafia

El passat cap de setmana es va disputar la primera edició de la Cursa de la Ratafia, englobada dintre de la popular Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. La cursa constava de 24.5km i un desnivell positiu de 1100m aproximadament, a més també havia una cursa popular de 10km.
En aquesta primera edició va superar totes les expectatives de participació dels organitzadors, el Club Olímpic Farners, amb gairebé 400 inscrits entre totes dues curses on destacaven els Matxacuques Òscar Carrasco, Josep Labrador, Francesc Ferrer, Maria Garcia i Hector Labrador.
Un recorregut variat i en general bastant ràpid que va fer les delícies dels corredors, amb llocs emblemàtics com el pas pel Castell de Farners i juntament amb uns avituallaments on entre altres coses es podia trobar ratafia.

La cursa de 25km va començar amb un ritme trepidant i Òscar Carrasco que corria a casa va marcar un fort ritme que només Esteve Campmol va  poder seguir. Aquests dos corredors van marxar en solitari i van ser els protagonistes corrent junts fins a mitja cursa. La segona meitat de cursa amb més kilòmetres de pista li van servir a Esteve Campmol per marxar en solitari i guanyar la cursa amb un temps de 2h04’26”, un minut més tard va entrar  Òscar Carrasco, amb un temps de 2h05’38” i en tercera posició  va entrar Dani Erena amb 2h13’14”. La resta de Matxacuques van fer molt bona cursa, Josep Labrador entrava en el top 10, finalitzant a la 8a posició amb 2h20'46". Francesc Ferrer acabava a la 17a posició amb un temps de 2h29'38". En categoria femenina la cursa va estar molt renyida i la victòria va ser per a Adriana Grosu amb 2h51’19” i que es va imposar per només dos segons davant de Mireia Garcia. Va completar el podi Silvia Puigarnau amb 2h54’10”.

La cursa popular de 10km es va imposar Jaume Cornellà amb 46’58”, seguit de Christian Plaza amb 48’13” i Xavier Carreras 48’27”. El Matxacuca Hector Labrador va entrar en la 48a posició amb 1h00’26”. En categoria femenina victòria per a Eva Montero amb 59’44”, seguida de la Matxacuca Maria Garcia amb 1h01’19” que aconseguia un nou podi. Totes dues corredores havien corregut el cap de setmana anterior la Ultra de la Transgavarres i tot i això van tenir un rendiment molt alt a la Ratafia. Va completar el podi Núria Júlia amb 1h05’22”.
En general molt bona organització en aquesta primera edició i una bossa del corredor molt complerta amb ratafia i esperem que aquesta cursa tingui continuïtat en el calendari gironí de curses de muntanya.
Més informació i galeria de fotos a: Cursa Ratafia