dilluns, 12 de novembre del 2012

Paloma Lobera guanya la Copa Catalana 2012

Aquest cap de setmana l'AE Matxacuca ha estat present en moltes curses disputades durant el cap de setmana i com ens tenen acostumats els nostres corredors han tornat a estar en un altíssim nivell i lluitant per les posicions de podi. Copa Catalana i Campionat de Catalunya, la Marató del Montseny amb la 2a posició de l'Olga Mankó, la cursa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners amb la 2a posició de l'Òscar Carrasco a la cursa de 25km i la 2a posició de la Maria Garcia a la cursa de 10km. Durant la setmana anirem actualitzant el blog amb les diferents cròniques i resultats però comencem amb el que potser és el més important de tots ells, la victòria de Paloma Lobera a la Copa Catalana 2012.

Aquest cap de setmana s'ha posat el punt i final a la Copa Catalana 2012 amb la disputa de la Burriac Xtrem, que a més era Campionat de Catalunya de l'especialitat i reunia el millor del panorama català. Un gran nombre de Matxacuques prenien la sortida en aquesta cursa amb títols en joc. La campiona 2012 de la Copa estava entre la Paloma Lobera i la Rosa Valls dels Mountain Runners. A la nostra corredora només li servia entrar per davant de la Rosa per proclamar-se Campiona, cosa que va aconseguir entrant en tercera posició just davant de la Rosa Valls i a només 1 minut de la segona posició, i sent a més la tercera de Catalunya. La victòria absoluta va ser per a Ragna Debats, seguida de Laia Andreu.

Però els podis Matxacuques no es van acabar amb la tercera posició i la victòria a la Copa de la Paloma, l'Adan Casado aconseguia la segona posició en categoria Sub-23 i 15è de la General en la seva reaparició després de la lesió que l'ha tingut apartat durant els darrers mesos. També aconseguia un nou podi la Isabel Bielsa que acabava en segona posició en categoria Master i a falta de confirmació per part de la FEEC la Isabel serà també la Campiona de la Copa Catalana en Categoria Master. Gran cursa la que va fer també en Roberto Sancho entrant en sisena posició absoluta, la resta de Matxacuques van finalitzar la prova que constava de 28km, sense conseqüències, en David Bayes, Miguel Martinez, Jordi Palet, Xavier Gaitx, Elisabet Bertran, Laia Cuevas que sense estar encara al 100% reapareixia en una cursa de gran nivell després d'un any marcat també per les lesions, Fina Pulgarin, Tània Torné...


Crònica FEEC

Dani Tristany (AE Mountain Runners del Berguedà) i Ragna Debats (CE Xerta) s’han proclamat avui campions de Catalunya de curses per muntanya en el marc de la desena edició de la Cursa de Muntanya Castell de Burriac “Trofeu Pere Asturiano”, carrera organitzada pel Grup de Muntanya d’Argentona que també ha tancatla Copa Catalanade l’especialitat.
Quatre cents cinquanta corredors han pres la sortida a la localitat d’Argentona (Maresme) per afrontar un autèntic trencacames de 28 quilòmetres i1.350 metresde desnivell, que ha transcorregut pràcticament en la seva totalment en la seva totalitat pel Parc dela Serralada Litoral.
Des d’un bon principi Dani Tristany s’ha escapat amb Josep Viñas (UE Prats), Javi Delgado (CE Vilassar) i Josep M. Pijuan (AAEET de Valls), el vigent campió de Catalunya. A partir del quilòmetre 10, aproximadament, Tristany i Viñas s’han escapat de la resta de corredors i han mantingut un intens frec a frec fins a 4 quilòmetres, quan Dani Tristany ha pogut desempallegar-se de Viñas i ha arribat tot sol a la línia de meta, parant el cronòmetre en 2:16:23. Trenta segons més tard, ha arribat Josep Viñas, mentre que Javi Delgado ha estat el 3r classificat amb un temps de 2:22:48. Josep M. Pijuan ha estat el 4t classificat mentre que el vencedor de l’edició de l’any passat, Xavi Espiña (CE Guissonenc) ha estat 5è.
En categoria femenina, Montse Martínez (AE Mountain Runners del Berguedà) ha sortit molt forta i ha passat en primera posició pel castell de Burriac (km 7,5), seguida a 1 minut perRagna Debats (CE Xerta) i Laia Andreu (CE Callús). Martínez, però, ha hagut d’abandonar sobre el quilòmetre 10 per una lesió, la qual cosa ha suposat que Debats i Andreu es juguessin la victòria, entrant la xertolina en primera posició després de 2:48:20. A 3 minuts ha arribat Andreu, mentre que Paloma Lobera (AE Matxacuca) ha completat el podi a 4 minuts.
Pel que fa a la categoria sub-23 ha estat dominada pels joves del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC (CTCMC). El primer en creuar la línia de meta ha estat Diego Cardozo (CE Besalú) amb un extraordinari temps de 2:32:21. L’han acompanyat al podi Adan Casado (AE Matxacuca) i Nil Bacardit (Foment Arqueològic Excursionista Sallentí).

DANI TRISTANY I PALOMA LOBERA, NOUS CAMPIONS DE LA COPA CATALANA

Amb els punts que han sumat avui, per la seva part, el mateix Tristany i Paloma Lobera s’han proclamat campions de la Copa Catalana de curses per muntanya de la FEEC 2012. La jornada, perfectament organitzada pel Grup de Muntanya d’Argentona, ha acabat amb la cerimònia d’entrega de premis, on hi ha participat, entre d’altres personalitats, Jordi Merino, el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.