dimarts, 23 d’octubre del 2012

Olga Mankó guanya la marató Puigsacalm Extrem

Aquest cap de setmana es va disputar la tercera edició de la Puigsacalm Extrem Mountain que es disputa a Sant Esteve d'en Bas i que consta de 42km i més de 3000 metres positius de desnivell. Aquest any com a novetat es disputava la primera edició de la cursa del Puigsacalm, un recorregut més curt per disfrutar dels boscos exhuberants de la Garrotxa i que constava de 25km i 1500m positius de desnivell.
La  climatologia va condicionar la cursa, i la pluja i el fang van endurir encara més un recorregut ja de per sí molt dur. Uns quants matxacuques van pendre la sortida, l'Olga Mankó, en Manel Casanovas, Jordi Lopez a la Marató i en Jordi Gamito a la cursa del Puigsacalm.
A la marató la victòria va ser per a Olga Mankó que es va imposar clarament i no va tenir rival. Va completar el recorregut amb un temps de 6h17' acabant a la posició 30 de la general absoluta. La segona posició va ser Emma Fàbrega que va completar el recorregut amb 6h42' i primera veterana. La tercera va ser Mireia Parera amb 7h13', també de categoria veterana.
En categoria masculina victòria per a Jordi Serra amb 4h54', segona posició per a Gerard Morales amb 5h i tercer Manel Amor amb 5h06'. Els corredors del Matxacuca van tenir una destacada participació acabant en Jordi Lopez a la 10a posició i en Manel Casanovas a la 11a posició.
Pel que fa a la cursa del Puigsacalm victòria per a Joel Barcons i Ona Rafols. El Matxacuca Jordi Gamito, continua fent bones curses en la seva estrena a l'especialitat i va acabar en una magnífica 6a posició final.

Durant el cap de setmana s'han disputat una sèrie de competicions interessants que a continuació destaquem:

Volta a la Maria d'Avià.- Va tenir una participació de luxe amb corredors de renom a la línea de sortida i amb un total de 230 participants. Vam tenir representació Matxacuca de la mà de  Xavier Gaitx que tornava per segona vegada. La cursa es va disputar sobre una intensa pluja que va endurir molt el recorregut de 15.5km i 700m positius de desnivell. La victòria va ser per a Joan Freixa, seguit de Agustí Roc i de Rafa Pares. El nostre representant va acabar a la posició 94 amb 1h37'. En categoria femenina victòria per a Laia Andreu, seguida de Mònica Ardid i Alba Xandri.  RESULTATS  Crònica Règio 7

Barraques de Vinya.- Mitja Marató de muntanya que es disputa a la localitat de Viladordis, molt aprop de Manresa. Victòria per a Xavier Espinya seguit de Joan Salamaña i de Jordi Evangelio. En categoria femenina victòria per a Mercedes Arcos, segona posició per a Iolanda Garcia i va completar el podi Amàlia Molina. RESULTATS

UT Serra de Montsant.- Nova edició d'aquesta Ultra que acostuma a tenir molt bona acollida entre els corredors. Aquesta edició va estar marcada per la climatologia i va obligar a l'organització a retallar el recorregut uns 10km. La victòria va ser per a Jaume Folguera i Berta Moreno.