dilluns, 27 d’agost del 2012

Les altes temperatures protagonitzen l'edició 2012 de Sa Guilla

El dissabte dia 25 d’Agost es va disputar IV edició de la cursa de muntanya Sa Guilla a Santa Cristina d’Aro amb 300 participants, rècord de la prova, i que comptava a la línea de sortida amb corredors de nivell com Marc Pinsach, Xavier Llamas, Dani Bardalló, el Campió del Món de Duatló de Muntanya Francesc Freixer, en Sergi Boix i en Josep Almendros, dominadors del circuit gironí de duatlons de muntanya i el nostre representant del Matxacuca l'Òscar Carrasco.

A les 08:30 del matí, sota una intensíssima calor i xafugor, es va donar el tret de sortida. Els corredors agafaven direcció Solius, una de les novetats d'aquesta Iv edició. S'allargava la cursa dos kilòmetres cap a la zona d'escalada de Solius amb una pujada més per tal d'evitar els embussos de l'any anterior als Carcaixells. Ràpidament el grup de favorits a la victòria es va distanciar de la resta. En Marc Pinsach liderava la cursa i darrera seu intentava mantenir el seu ritme en Francesc Freixer. Una mica més endarrerits en Dani Bardalló, en Xavi Llamas i l'Òscar Carrasco.

En aquestes posicions arribaven als Carcaixells, punt culminant de la cursa amb els trams de cadenes i paseres de la via ferrata. L'Òscar es despenjava començava a reservar de cara a l'Indiketa de Ferro però durant la baixada dels Carcaixells tornava a contactar i liderar el grup perseguidor. En aquest punt més tècnic en Francesc Freixer va tenir molts problemes i va perdre moltes posicions i va acabar pagant l'esforç inicial.

Després de la darrera pujada, Pedralta, Marc Pinsach continuava primer, Dani Bardalló havia conseguit distanciar-se de Xavi Llamas, que veia com cada vegada més se li apropava l'Òscar Carrasco, que marxava a menys d'un minut pel pas de la línea, però el nostre corredor tot i fer una cursa conservadora va patir els efectes de la calor i les rampes a les cames van aparèixer i va afluixar. D'aquesta manera victòria per segon any consecutiu per a Marc Pinsach amb 1h59'19". Segon Dani Bardalló amb 2h02'14" i tercer Xavi Llamas amb 2h04'13. Quart l'Òscar Carrasco amb 2h07'22".

En categoria femenina la cursa no es va decidir fins als darrers kilòmetres. A les primeres rampes Eugènia Miró va apretar de valent, distanciant-se de les seves perseguidores. La matxacuca Paloma Lobera, que va fer una cursa molt intel·ligent, marxava en segona posició controlant a l'Eugènia fins al tram dels Carcaixells on van fer juntes tota l'ascensió. Durant el descens la Paloma va poder deixar endarrera a l'Eugènia i començava la tercera pujada liderant la cursa. Però des de darrera, fent una cursa de menys a més va arribar Anna Macià. La Paloma i l'Anna arribaven juntes a la darrera pujada a Pedralta. Al final de la pujada la Paloma va fer el canvi de ritme definitiu que li va valer per aconseguir una victòria impresionant, arribant la 25 absoluta de la cursa amb un temps de 2h29'30". Segona va ser l'Anna Macià amb 2h31'01" i va completar el podi Eugènia Miró amb 2h33'39".

L'edició d'aquest 2012 ha estat protagonitzada per la extrema calor que va fer durant la cursa els controls es quedéssin sense aigua. Des de l'organització es va treballar molt per portar aigua als controls però tot i així van haver corredors que no van tenir aigua, des d'aquestes línees volem demanar disculpes i felicitar a tots els corredors, tant si van acabar com si no, ja que  s'havia d'estar molt tocat de l'ala per córrer en aquestes condicions extremes. Enhorabona a tots heu fet que aquesta edició 2012 sigui èpica. Moltes gràcies a tots per la vostra comprensió i us esperem l'any vinent i a la Marató de l'Ardenya al desembre i teniu el facebook del Terra d'Indiketes per posar les vostres experiències viscudes durant el cap de setmana.

Us deixem amb la crònica del Pere, una crònica en primera persona de la cursa, perquè no tot és anar al límit i fer dels primers, el premi és acabar!!