dimarts, 8 de novembre de 2011

Punt i final a la Copa Catalana 2011

Aquest cap de setmana es va posar el punt i final a la Copa Catalana 2011 amb la disputa de la multitudinària Montserrat Nord a la localitat de Monistrol i que va comptar amb la presència de corredors destacats del panorama català de l'especialitat i un total de 400 inscrits.  Aquest any degut a les darreres plujes l'organització va fer un canvi de recorregut allargant en 4km el mateix, d'aquesta manera els corredors havien de córrer 27km amb 1200m de desnivell positiu. El nou recorregut tot i ser més dur va tenir una bona acceptació entre els corredors. La pluja va respectar en gran mesura als participants i practicament no va fer acta de presència.
La cursa va estar dominada per Xavier Espinya i Marc Carós, que arribaven primers al cim de Sant Jeroni. Per darrera d'ells la resta de corredors i amb un Roberto Sancho lluitant per les posicions de podi, el corredor del Matxacuca va realitzar una de les millors curses de la temporada. També entre els deu primers, fent una cursa de menys a més Dani Cazalla, anava remuntant posicions. La victòria final va ser per a Xavier Espiña amb 2h15'41" seguit de Marc Carós i Rafael Pars. En categoria femenina la victòria va ser per a Judit Casas amb 2h46'18" seguida de Anna Comet i Mercedes Arcos. Pel que fa als nostres corredors, gran cursa de Roberto Sancho que va ser el 5e, en Dani Cazalla va ser el 7e, Òscar Carrasco el 14e, Ferran Ballesta el 75e, Dani de Campo el 94e, Jordi Palet el 108, Joan Pi el 164, Xavier Gaitx el 185. I les nostres fèmines, l'Ainara Larrea va acabar a la posició 299 absoluta i 22 de la seva categoria, i la Fina Pulgarin va entrar la 300 i 8 de la categoria. RESULTATS
Amb aquesta cursa els Matxacuques completen una molt bona temporada, situant entre tots ells a l'AE Matxacuca a la tercera posició final de la classificació de clubs, tornant a finalitzar al podi i consagrant-se com un dels equips referència del panorama català. I a la classificació final de la Copa, el guanyador d'aquesta edició 2011 ha estat Marc Carós, seguit de Dani Tristany i tercera posició per a Roberto Sancho. En Dani Cazalla finalitza a la quarta posició i l'Òscar Carrasco a la sisena posició final. La resta de corredors han millorat posició respecte a la classificació de l'any passat i les noves incorporacions continuen adaptant-se a les curses de muntanya. De moment aquest resultats són provisionals a falta que la federació publiqui la classificació definitiva de la Copa Catalana.
La pròxima cita important pels nostres corredors serà la Marató i la Mitja Marató de l'Ardenya que com ja sabeu organitzem pel dia 10 de desembre, proximament començarem a informar d'aquest event al blog.
A continuació la resta de l'actualitat esportiva:

Marató del Montseny.- Primera edició de la Marató del Monseny, i segur que tots els seus participants no oblidaran degut a les condicions climatològiques que van ser d'alta muntanya, molt dures al cim de la cursa, la zona del Turó de l'Home i les Agudes. Els cops de vent arribaven als 100km/h per hora i amb una sensació tèrmica de -10ºC que va fer que l'organització, un cop van passar els primers corredors pel cim, va canviar el recorregut per una opció alternativa més segura pels participants sense fer els cims. Aquest fet va provocar alguna confusió entre alguns corredors que no van ser informats correctament d'aquest canvi de recorregut. Però en general l'organitazació i voluntaris van superar amb molt bona nota aquesta primera edició amb un recorregut fantàstic al cor del Montseny i amb unes condicions que van ser extremes. En el tema extrictament esportiu, la cursa constava de 42km amb 2600m positius i el guanyador va ser Xavier Valldeoriola amb 4h24'38". Segon classificat Eduard Barceló amb 4h31'05" i tercer Pau Zamora amb 4h31'30". En dones victòria de Sara Novell amb 6h38'22, segona posició per a Beatrice Maitre amb 6h39' i tercera posició per a Marta Montero amb 6h52'59".
Cursa de Muntanya Girona.- També primera edició de la Cursa de Muntanya de Girona, cursa popular que constava de dos recorreguts, un de 11km amb 500m positius i un altre de 23km amb 1200m positius. La cursa, amb inscripcions exhaurides dies abans, també va estar marcada per la pluja i les condicions adverses que van posar a prova a tots els corredors. La victòria de la cursa llarga va ser pel corredor Marc Pinsach amb 1h50'01", seguit a poca distància de Toti Bes amb 1h50'31" i tercera posició per Diego Cardozo amb 1h54'50". En dones victòria de Anna Vinyolas amb 2h25'08", segona posició per Emma Fabrega i tercera posició per a Sònia Bassas. Pel que fa a la cursa de 11km els guanyadors van ser Jordi Moragas amb 59'50" i Laura Garcia amb 1h17'21". Els resultats a l'enllaç de la cursa.
Campionat d'Europa Curses Verticals.- El dissabte dia 5 es va disputar a Finestrat la 4a Pujada a Puig Campana,  puntable pel campionat europeu de l'especialitat. Una pujada molt explosiva que posava a prova el rendiment anaeròbic dels corredors, ja que la cursa tan sols tenia 3.650 km però un desnivell de 1200m positius. Els grans dominadors de la prova van ser els corredors italians que van fer triplet al podi masculí, els corredors espanyols només van poder ser quart, Luis Alberto Hernando i que va estar a 2" de fer podi,  i cinquè, Miguel Caballero. El millor català va ser Joan Freixa que va marcar el tretzè millor temps. Just Sociats que participava com a integrant de la selecció espanyola va finalitzar a la 24a posició. RESULTATS MASCULINS

1.- Urban Zenner          35'43"
2.- Nicola Golinelli        36'50"
3.- Marco de Gasperi   37'51"
4.- Luis A. Hernando    37'53"
5.- Miguel Caballero     38'27"

En categoria femenina les coses van anar millor amb victòria de Laura Orgué i que va marcar un temps estratosfèric i aventatjant en gairebé 3 minuts a la corredora que aquest any ho ha guanyat tot, la corredora vasca Oihana Kortazar que va finalitzar segona. Va completar el podi la corredora francesa Corinne Favre. La resta de representants de la selecció van fer molt bon paper, Mònica Ardid va acabar a la quarta posició i Blanca Serrano a la cinquena posició. RESULTATS FEMENINS

1.- Laura Orgué         44'01"
2.- Oihana Kortazar   46'53"
3.- Corinne Favre       47'08"
4.- Mònica Ardid       47'35"
5.- Blanca Serrano     48'17"