dimarts, 25 d’octubre del 2011

Actualitat esportiva

Aquesta setmana els nostres corredors no han disputat cap cursa i de les disputades a les comarques gironines, destaquem la  2a Puigsacalm Extrem a St.Esteve d'en Bas, marató de muntanya amb 43,5km i més de 6000 metres acumulats. La cursa estava englovada dintre del Circuit Alpino . Aquest campionat consta de cinc maratons de muntanya repartides per tota la Península i de la que la Puigsacalm Extrem era la quarta cita. Va comptar amb una nodrida participació i la victòria final va ser per al líder del campionat Remigio Queral del Running Team Lafuma que es va imposar amb un temps de 4h42'08". Segona posició per a Jordi Martín i tercera per a Jordi Macis, tots dos del Diedre. En categoria femenina victòria per a Maria Luisa Garcia amb 5h41'52", va completar el podi Esther Sanchez i Olga Mankó.   RESULTATS
Cursa Virtual Camí Vell de Núria.- Punt i final a la temporada 2011 d'aquesta proposta de Vall de Núria. Després d'haver tingut l'oportunitat de tenir ja una marca, el diumenge 23 es va disputar en format crono individual i on van prendre la sortida prop d'un centenar de persones. Dels participants presents victòria per a Agustí Roc que revalidava títol i establia un nou rècord amb 42'29". En noies victòria per a Alba Xandri 56'14" però que no aconseguia el títol ja que el millor temps d'aquesta temporada el va establir Laura Orgué amb 52'59" i rècord femení. Teniu més informació a Vall de Núria.

Copa d'Espanya de curses Verticals.- Aquest cap de setmana s'ha disputat el II km Vertical Peñalara, última prova del campionat. La prova constava de 3,7 km i 1000m de desnivell positiu i va comptar amb uns 150 corredors. Pel que fa a la categoria masculina la cursa va ser protagonitzada per Jesús de la Morena i Didier Zago, aspirants al títol final, però la dura pugna es va decidir a favor de la Morena que es va imposar amb un temps de 40'06", per darrera seu Didier Zago cedia in extremis la segona posició a favor de Alfredo Gil 40'51" i completava el podi Didier Zago amb 40'54". Els catalans Òscar Roig i Joan Freixa van finalitzar en quarta i cinquena posició respectivament. Amb aquest resultat Didier Zago aconseguia el títol final i el subcampionat per a Jesús de la Morena, campió l'any passat del campionat.
En categoria femenina victòria de Oihana Kortazar que s'imposava clarament per davant de Blanca Serrano que entrava a un minut i tercera posició per a Blanca Serrano. Les catalanes Mònica Ardid finalitzava en quarta posició i Sílvia Leal a la sisena. Amb aquesta victòria Oihana aconseguia el títol, un altre més en aquesta temporada plena d'èxits. Segona posició per a Blanca Serrano i completava el podi Mònica Ardid.
La pròxima cita serà el Campionat d'Europa que es disputarà el pròxim 6 de novembre amb la Pujada al Puig Campana al Finestrat, Alacant.
A finals de setmana publicarem l'article especial sobre Kilian Jornet i el seu repte de cinc curses cinc continents que va completar aquest diumenge passat amb la victòria a la cursa del Mount Kinabalu a Malaisia.