divendres, 18 de febrer del 2011

Operació contra el dopatge amateur

El divendres 18 es publicava en els diaris l'operació antidopatge que els Mossos d'Esquadra han realitzat a Catalunya i que ha culminat de moment amb la detenció de set persones que avui han passat a disposició judicial als jutjats d'Olot. Es tracta d'una xarxa que facilitava substàncies dopants a corredors amateurs de diferents disciplines i entre les substàncies il·legals trobades en els registres domiliaris hi ha EPO, nandronola, anabolitzants, clembuterol i hormona del creixement.
Entre els detinguts hi ha Jordi Riera, exciclista professional que va militar al Kelme i que va tenir els seus inicis amb la btt abans de donar el salt a la carretera. Durant el 2010 estava disputant curses de muntanya  amb l'equip Mountain Runners del Bergadà i aquest any tornava a la competició de btt al màxim nivell nacional amb el nou projecte  de l'equip Tomàs Bellès.
L'operació va començar al desembre quan un corredor professional de carretera resident a Olot, va rebre un correu electrònic on li oferien substàncies dopants, a partir d'aquí es va iniciar "l'operació Cursa", que ha culminat amb la detenció de set persones que facilitaven substàncies dopants a esportistes amateurs del món del ciclisme, atletisme, natació i culturistes. La importància d'aquesta operació és dona pel fet que no estem parlant de corredors professionals, sinó de corredors com la majoria de nosaltres, que ho intentem compaginar amb la feina i ho fem per afició encara que dediquem moltes hores del nostre temps lliure. I el que tampoc entenc és com pot haver gent que a nivell aficionat pugui consumir aquestes substàncies, ja sigui amb control mèdic o sense, per disputar curses fora del professionalisme.
Us deixem amb uns quants enllaços on trobareu més detalls de l'operació i amb el vídeo dels escorcolls domiliaris:

http://www.europapress.es/nacional/noticia-ciclista-jordi-riera-suministro-sustancias-prohibidas-menor-entrenaba-20110218183110.html

http://www.lavanguardia.es/sucesos/20110218/54116782062/los-siete-detenidos-por-la-trama-de-dopaje-pasan-a-disposicion-judicial-en-olot.html