dimarts, 21 de desembre del 2010

Sport Tracker per a Nokia

Aprofitant que la temporada de curses de muntanya ja ha finalitzat i els nostres atletes estan descansant, volem aprofitar per ensenyar-vos una aplicació molt útil pels usuaris de Nokia. Sabem que tenim molts lectors aficionats a les curses de muntanya i a l'atlestisme en general, i no tothom pot fer una despesa molt important per aconseguir un rellotge amb gps, tipus Polar Rs 400 o Rs 800, o un Garmin Forerunner o similars, ja que aquets rellotges com a mínim seran 200 o 300 euros de sortida.
Doncs bé, hi ha una aplicació per a l'última generació de Nokia's amb antena de GPS incorporada, es tracta de l'Sport Tracker. No és una aplicació nova en el mercat però segur que molta gent desconeix que existeix. La podem descarregar gratuitament de la botiga de Nokia, dintre de Aplicaciones/Utilidades,  http://store.ovi.com/?cid=ovistore-fw-src-na-acq-nokia_ovi-google-es-20-ovistore_20023,  i com utilitza l'antena de gps integrada del telèfon no suposarà cap despesa adicional en la factura telefònica. Amb aquesta aplicació convertirem el nostre telèfon en un potent rellotge d'entrenament i on també podrem avaluar el nostre progrés amb l'agenda d'entrenaments que incorpora. Només està disponible en versió anglesa però és molt intuitiu i fàcil de fer servir. Un cop iniciem l'entrenament podem escollir entre més de 10 activitats diferents, i ens mostrarà en pantalla tota la informació necessària: distància, velocitat instantànea, velocitat mitjana, mapa...;  i amb l'opció d'afegir laps.
Durant les darreres setmanes l'hem estat utilitzant i ens ha sorprés. Respecte a l'autonomia de la bateria del telèfon, en el nostre cas, amb un Nokia N97 mini i amb entrenaments d'una hora, la bateria practicament no ha baixat, també depen de com tinguem configurada la retroiluminació i el bloqueig del telèfon. Tampoc és necessari que estigui permanenment encesa perquè no mirem continuament el nostre rellotge o pulsometre quan entrenem. Un cop finalitzem l'entrenament ens mostrarà diferents gràfiques resum de l'exercici i l'opció de passar la ruta a format GPX per poder-la compartir amb qualsevol GPS o pàgines web com Google Earth o Wikiloc.
La diferència amb altres programes similars, és que a més, és compatible amb el nou transmissor de la marca de pulsòmetres Polar que funciona amb tecnologia Bluetooth. Aquest transmissor de Polar també es compatible amb el Nike + per als usuaris de Iphone o Ipod Touch. D'aquesta manera només comprant el transmissor Polar tindrem un potent ordinador d'entrenament, ja sigui per còrrer, anar en bicicleta o qualsevol activitat que fem a l'aire lliure o un simple pulsòmetre quan estem al gimnàs. El tamany del nostre telèfon és un inconvenient, com també el fet de no poder descarregar rutes, però és una eina molt eficaç per poder entrenar sense haver de gastar-se una fortuna en un pulsòmetre amb gps o podòmetre.

Des de el nostre blog us desitjem Bones Festes i Feliç any 2011!