dimecres, 21 de juliol del 2010

IV Clàssica Olla de Núria

El passat diumenge 18 de juliol, la Unió Excursionista de Vic i Vall de Núria, van organitzar la quarta edició de la cursa d’alta muntanya Clàssica Olla de Núria.
La cursa, amb sortida i arribada a l’esplanada del Santuari de Núria, va ser una festa esportiva i la competició va compartir protagonisme amb altres activitats de caire folklòric i lúdic, com l’actuació de la colla castellera dels Xiquets de Terrassa, els bastoners de Terrassa i l’actuació de l’esbart dansaire Eudald Coma de Ribes de Freser.
A un quart de deu del matí, amb una temperatura d’uns 16 ºC, van prendre la sortida un total de 451 participants d’una quinzena de nacions com ara Itàlia, Croàcia, Portugal, Catalunya Nord, País Basc, Gran Bretanya, França, Espanya, Mèxic i Catalunya.
El grup de corredors i corredores, encapçalat des dels inicis per Kílian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà), a qui seguia Agustí Roc (AE Mountain Runners del Berguedà), es va enfilar fins al cim del Puigmal per carenejar cap als pics del Segre, Finestrelles, Noufonts, Noucreus i Fontnegre, i baixar de nou cap al punt d’arribada. Les primeres posicions masculines es van mantenir fins al final i el podi va ser completat pel mexicà Mejía a un minut i escaig d’Agustí Roc.
Pel que fa a la categoria femenina, la primera dona va ser la igualadina Laura Orgué, corredora olímpica d’esquí de fons, qui va mantenir la primera posició al llarg de tota la carena, seguida al principi per la Gemma Arró (GREC Cerdanya) i més tard per l’actual campiona del món, la italiana Emanuela Brizio.

Classificació general
Homes
1. Kílian Jornet (Catalunya): 2:18:56
2. Agustí Roc (Catalunya): 2:21:09
3. Ricardo Mejía (Mèxic): 2:22:15

Dones
1. Laura Orgué (Catalunya): 2:51:38
2. Emanuela Brizio (Itàlia): 2:52:14
3. Gemma Arró (Catalunya): 2:53:53

Informació facilitada per la Unió Excursionista de Vic