divendres, 1 de novembre del 2013

Paloma Lobera acaba 3a a la Marató de Sant Llorenç Savall

El diumenge dia 27 d'octubre es va disputar una nova edició de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya i ja van 19 edicions amb la del 2013. La prova puntuable per a la Copa Catalana va tenir els millors corredors de l'especialitat a la línea de sortida i com no, va comptar amb un gran nombre de Matxacuques que es van desplaçar fins a Sant Llorenç Savall.
La cursa de 42km amb un desnivell positiu de 1900m, una primera meitat ràpida amb el punt culminant al cim de la Mola i una segona meitat més trencacames.
En categoria femenina la victòria va ser per a Ragna Debats que va liderar la cursa amb autoritat. Per darrera gran duel el que van tenir Laia Andreu i Paloma Lobera. La Paloma va poder deixar endarrera en un primer moment a Laia Andreu però es va veure superada en els darrers kilòmetres i es va haver de conformar finalment amb la 3a posició a pocs segons de Laia Andreu.
Gran actuació de la resta de corredores del Matxcuca, Adriana Grosu després d'anar quarta fins a mitja cursa,  va tenir rampes i va perdre posicions, fent la segona meitat  amb l'Alba Segura per acabar a la 7a i 8a posició respectivament.
En categoria masculina victòria per a Joan Salamanya, seguit de Xavi Vidal i Pere Aurell. En Salamanya va estar en tot moment en el grup capdavanter i va saber administrar molt bé les seves forces i amb una segona meitat molt bona va aconseguir la victòria, deixant endarrera a Xevi Vidal i Xavi Padròs que va liderar la cursa fins a la Mola. Pere Aurell en una cursa de menys a més anava remuntant fins a la tercera posició final. Els Matxacuques van tenir també una bona actuació, Diego Arroyo acabava a la 6a posició. Francesc Pont Torné a la 20a. I la resta de components van poder finalitzar amb algun que altre problema físic.
I pel que fa a la classificació per equips, un cop la FEEC ha publicat els resultats oficials, l'AE Matxacuca va ser el primer equip classificat per davant dels Mountain Runners del Bergadà.

Tramun-Trail.- El diumenge 27 d'octubre es va celebrar la 3a edició de la Tramun-Trail de l'Escala amb presència també de corredors Matxacuca. La victòria va ser per a Jaume Martí i Claudia Baudry. El millor Matxacuca classificat va ser en David Guitart en 18a posició.
La cursa a més formava part del triangular de la Lliga Trail Montgrí, sent la Tramun-Trail la darrera prova. Les dues anteriors van ser La Vall a Bellcaire i la Catcursa a Torroella. Els guanyadors finals de la lliga han estat Diego Cardozo i Claudia Baudry.